Eveniment-Social

Mina de aur pentru un service auto din Iasi! A parut o groapa mare in apropiere, iar soferii nu au ce face! GALERIE FOTO

Publicat: 24 apr. 2015

@ Un traseu off road din oras a devenit o mina de aur pentru service-urile auto @ Locuitorii vorbesc deja de „legenda” unei gropi de pe traseul Iasi – Dancu, „specializata” in rupt rotile

Calvarul iesenilor care circula spre Holboca, de-a lungul liniei de tramvai spre Dancu, este demn de un film. Mai in gluma mai in serios, iesenii spun ca drumul i-a imbolnavit. Practic, dupa o calatorie pe traseul Iasi – Dancu, soferii se aleg cu cel putin o migrena din cauza zdruncinaturilor.

„In primul rand e un deranj psihic. Zilnic sa mergi prin aceleasi si aceleasi gropi de ani si ani de zile e o tortura psihica, sa vezi ca nu se face nimic. Pe partea dinspre Iasi inca s-a mai reparat cate ceva, dar ce e la Holboca e jale. De la cearta asta intre autoritati, ba ca pana aici e drum de oras, ba ca aici e drum judetean, s-a ajuns sa nu se gaseasca bani nici la unii, nici la altii si noi ne rupem masinile”, a declarat Ovidiu Marcu, un sofer cu o „Dacie pusa pe chituci”.

Groapa capcana, mina de aur pentru un service

Peripetiile soferilor par sa aiba de fiecare data acelasi punct terminus: primul service auto din statia de autobuz din Dancu. Potrivit locatarilor din zona, o groapa care reapare in acelasi loc de ani de zile, a devenit o adevarata mina de aur pentru mecanicii de la service. Amplasat chiar langa statia de transport in comun, craterul cu diamentrul de peste un metru si adanc de 15-20 de centimetri, a devenit o marca locala.

„Cei din zona o cunosc, ca sa spun asa si o mai ocolesc. Cand ploua insa, daca e acoperita partial de apa, soferii care sunt in tranzit isi rup masinile acolo. Eu am casa chiar in dreptul gropii, am vazut nu una, ci zeci de persoane care si-au rupt pur si simplu o roata la masina in groapa asta. Cei de la service au clienti de aici, cred ca de mai multe ori pe saptamana. O mai acopera din cand in cand cu pietris, dar nu are niciun efect”, a precizat Mirela Susanu. Angajatii de la service-ul si statia ITP a celor de la Car Inspect spun ca ultimul „client” adus de groapa a avut o nota de plata de peste 2.000 de lei. „Am avut saptamana trecuta un caz cu un VW Sharan. Si-a rup cauciucul, janta de aluminiu. Cu ce maruntis a mai avut, cred ca l-a costat in jur de 2.000 de lei. Nu mai vorbesc de soferii care vin cu trancaneli si bucsaraie”, a precizat unul din angajatii service-ului auto.

Promisiune cu finalizare in 2020

Soferii care se aventureaza pe drumul spre Dancu, de-a lungul liniei de tramvai, sunt fortati sa mearga cu viteza de caruta chiar de la intersectia Metalurgie cu Aurel Vlaicu, din cauza excavarilor de pe partea dreapta a carosabilului, asta fara a mai lua in calcul faptul ca pe caruselul liniilor de tramvai nu se poate nici traversa strada din cauza pietroaielor si bucatilor de asfalt dislocat. Oficialii primariei spun ca deocamdata s-a realizat un proiect care ar trebui finantat cu bani europeni.

„Pentru tronsonul de linie de tramvai s-a facut un proiect de modernizare pana la Dancu, inclusiv pe trama stradala, cu trotuare si sistem de iluminat. Proiectul e unul prioritar pe urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene. In masura in care este necesar, primaria intervine cu plombari si lucrari de intretinere pe raza ei de competenta”, a precizat Gabriel Andronache, reprezentantul municipalitatii.
Comentarii
  • Sunt vechi pozele dupa ploile de sapt trecuta s-a marit si in diametru si in adancime,daca iti vine masina de pe contrasesn si n-o stii te rastorni,si nu e singura din zona,de la rond pana iesi din zona blocurilor nu se poate circula decat pe mijlocul strazii unde gropile sunt mai mici

  • Primarul comunei ar trebui sa ia masuri. Nu pot sa cred ca dupa atata timp cat a furat, el inca a mai fost votat sa fie primar. Isi bate joc de strazi, nici macar nu se chinuie sa o plombeze acea groapa. Macar incepand cu rondul si pana la Amadeo sa faca strada asta blestemata. Nesimtiti oamenii astia. Abia astept sa scap de calvarul asta numit Holboca

Adauga un comentariu