International

Militarii turci au intrat in Siria

Publicat: 22 feb. 2015
1

Ieri noapte, soldatii turci au organizat un raid de amploare in Siria, de unde au evacuat zeci de soldati care au ramas blocati intr-o zona din apropiere de granita. Misiunea de salvare a fost organizata dupa ce soldatii au ramas blocati timp de cateva luni intr-un mormant care apartine bunicului fondatorului Imperiului Otoman. Soldatii au intrat in Siria, trecand granita de la orasul Kobani care, in trecut, a fost controlat de gruparea Stat Islamic.

Turcia a fost criticata pentru ca nu a intervenit in lupta din acest stat, desi soldatii kurzi, sprijiniti de cei americani, au reusit sa-i alunge pe extremisti. La operatiune au participat aproape 600 de soldati turci, cu 100 de tancuri, in timp ce mai multe drone si avionae de recunoastere au zburat inaintea acestora. Un grup s-a deplasat la mormant, situat in apropiere de Raul Eufrat, in timp ce un alt grup a inconjurat zona.

Vezi si Trei adolescente britanice sunt suspectate ca au fugit de acasa pentru a se marita cu jihadistii din gruparea Stat Islamic 
Adauga un comentariu