National

Milionul de euro primit de Bogdan Olteanu, transferat dintr-un cont din Cipru si scos numerar

Publicat: 29 iul. 2016
1

Suma de un milion de euro care a fost primita de Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vantu pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive, reiese din referatul DNA cu propunerea de arestare preventiva a lui Olteanu.

„(…) i-a cerut (…), persoana care se ocupa de firmele sale din alte jurisdictii, sa transfere suma de 1 milion de euro din contul bancar deschis in Cipru de una dintre aceste societati (…) in contul unei societati care urma sa ii fie indicat de (…) sau fiul acestuia (…). In consecinta, a avut loc o intalnire intre (…) si (…), care i-a indicat societatea IT (…), inregistrata in SUA (Delaware), care avea deschis un cont bancar in Bulgaria. Potrivit (…), la data de 22.10.2008 (…) Cipru a transferat un milion de euro in contul detinut de societatea IT (…), de unde suma a fost retrasa in numerar de (…) in datele de 28, 29 si 30 octombrie 2008″, se arata in documentul citat.

Ulterior, la solicitarea lui Vantu, banii i-au fost remisi lui Bogdan Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul unui partid politic.
Comentarii
Adauga un comentariu