National

Mijloacele de transport din Arad se transforma in BIBLIOTECI pe roti

Publicat: 23 aug. 2016
1
Consiliul Judetean Arad va derula un proiect inedit, in colaborare cu Biblioteca Judeteana si Centrul Cultural Judetean, prin care toate tramvaiele si autobuzele Companiei de Transport Public Arad vor fi dotate cu carti. In prima etapa a proiectului cartile vor putea fi gasite in niste cosulete care vor fi plasate in 110 tramvaie. 

Vezi si Biblioteca judeteana a organizat activitati de sport si lectura pe esplanada de la CUB – FOTO

„De data aceasta, punem cartile in circulatie intr-un spatiu nou, in care ii invitam pe oameni nu doar sa calatoreasca, ci sa calatoreasca in lumea imaginara. Cartile, care sa ne invite sa visam, sa scapam de cotidian sau, de ce nu, sa-l redescoperim si sa stim cum sa ne tratam impotriva cotidianului. Ceea ce ne propunem este ca, intre doua statii, cine nu a cunoscut un autor, sa afle ca a existat, iar celui care l-a cunoscut, dar nu indeajuns, sa-i restarnim interesul ca sa-l aprofundeze„, a declarat directorul Bibliotecii Judetene „A.D. Xenopol” Arad, Florin Didilescu.

Vezi si PREMIERA NATIONALA! La Iasi s-a lansat prima gradina pedagogica dintr-o scoala publica – FOTO

Cei care nu termina de citit le pot lua acasa, cu conditia sa le returneze, tot intr-un tramvai sau autobuz. „Speram ca actiunea sa fie de succes. Calatorii pot lua o carte, o pot duce acasa, sa o citeasca si o pot returna, in orice tramvai care are dotarile respective. Ne dorim un transport in comun modern si civilizat. Ideea de a aduce cultura inspre cetatean este foarte buna, iar Compania de Transport s-a raliat la acest proiect si a pus la dispozitia organizatorilor tramvaiele si autobuzele sale”, a declara, directorul tehnic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu.Adauga un comentariu