Local

Mii de tigarete descoperite in bagajele unui cetatean grec

Publicat: 29 iun. 2016
1

Oamenii legii au descoperit aproximativ 7.000 de tigarete de diferite marci, pe care un cetatean grec intentiona sa le introduca ilegal in Romania, ascunse in bagajele personale. In data de 28 iunie, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul grec Vladimiros M., in varsta de 41 ani, calatorind cu un autocar inmatriculat in Grecia.
In urma controlului efectuat, echipa comuna a descoperit, ascunse si nedeclarate, in bagajele personale ale cetateanului elen, 6.800 de tigarete de diferite marci, cu timbru de acciza Ucraina si Federatia Rusa.

„Conform prevederilor legale, a fost luata masura ridicarii tigaretelor in valoare totala de 4.080 lei, in vederea confiscarii, iar cetateanul grec a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

De asemenea, politistii de frontiera din Albita au descoperit 15.760 tigarete pe care un barbat incerca sa le introduca in tara ascunse in rezervorul autovehiculului pe care il conducea. In ziua de 28 iunie, s-a prezentat pentru a intra in tara, Nicolae V., cu cetatenie romana si R. Moldova., in varsta de 32 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova. Pentru valorificarea unei informatii detinute, s-a efectuat un control amanuntit asupra vehiculului, ocazie cu care s-au descoperit, ascunse in rezervorul autovehiculului, 15.760 tigarete, de diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.

„Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigarilor in valoare de 3.546 lei si sanctionarea contraventionala a lui Nicolae V. cu amenda in valoare totala de 10.000 lei”, au mai declarat reprezentantii IPTF Iasi.
Adauga un comentariu