Actualitate

Mii de pelerini asteptati la Manastirea Hadambu! Programul liturgic al hramului

Publicat: 05 sept. 2014
1

@ Manastirea Hadambu din judetul Iasi va deveni in zilele urmatoare cel mai important loc de pelerinaj din intreaga tara @ Mii de credinciosi sunt asteptati sa ajunga la Hadambu pentru a se inchina la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul

In urmatoarele zile la Manastirea Hadambu din comuna ieseana Mironeasa vor fi prezenti zeci de mii de pelerini din intreaga tara. Credinciosii vor fi prezenti la hramul lacasului de cult de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, programul liturgic fiind inca de acum cateva zile conturat. Astfel, astazi, cu incepere de la ora 14.00, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul va fi scoasa in procesiune si depusa in baldachin, spre inchinarea credinciosilor. De la ora 18.00 va avea loc slujba Vecerniei Mari, iar de la ora 20.00, Taina Sfantului Maslu, in timp ce de la ora 24.00 se va desfasura Utrenia.

Maine, 7 septembrie, cu incepere de la ora 8.00, se vor tine canoanele, iar de la ora 8.30 se va citi acatistul Mantuitorului Iisus Hristos. Cu incepere de la ora 9.00 se va desfasura Sfanta Liturghie, urmata de un cuvant de invatatura, iar de la ora 12.00 se va tine traditionala agapa pentru toti pelerinii. De la ora 12.00 va avea loc Vecernia Mare unita cu Litia, iar de la ora 20.00 se va tine Taina Sfantului Maslu. Cu incepere de la ora 24.00 va avea loc slujba de Miezonoptica, Utrenia si rugaciuni pentru sanatate. Luni, 8 septembrie, in ziua marii sarbatori a Nasterii Maicii Domnului, cu incepere de la ora 08.00, se vor citi canoanele, iar de la ora 8.30 acatistul Nasterii Maicii Domnului. La ora 9.00 va avea loc Sfanta Liturghie, urmata de un cuvant de invatatura. De la ora 12.00 va avea loc traditionala masa pentru toti pelerinii, iar de la ora 16.00 se va tine Vecernia Mica. In final, la ora 20.00 va avea loc Paraclisul Maicii Domnului si introducerea icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului in biserica monument. Si de Inaltarea Sfintei Cruci vor avea loc o serie de manifestari religioase in zona lacasului de cult. Sambata, 13 septembrie, de la ora 14.00 va avea loc scoaterea icoanei facatoare de minuni in procesiune si depunerea ei in baldachin spre inchinarea credinciosilor. De la ora 18.00 se va tine Vecernia Mare, iar de la ora 20.00 va avea loc taina Sf. Maslu, in timp ce la miezul noptii se va tine Utrenia. Duminica, 14 septembrie, cu incepere de la ora 14.00, va avea loc slujba pentru acatistul Sfintei Cruci, iar de la ora 8.15 va avea loc primirea ierarhilor, oficiata de PS Calinic Botosaneanul si PS Ioachim Bacaoanul. De la 10.30 va avea loc sfintirea Portii „Bucuria Crucii”, iar de la 10.45, procesiunea Drumului Crucii. La ora 12.00 se va tine masa pelerinilor, iar la ora 20.00 icoana facatoare de minuni va fi introdusa in lacasul de cult.
Comentarii
  • Parca e o reclama la festivalul berii sau la deschiderea unui mall: „Vino si tu la cel mai important pelerinaj din tara unde vor avea loc zeci de spectacole si evenimente. Daca vii devreme poti prinde un loc VIP chiar sub baldachinul cu icoana facatoare de minuni. Vor avea loc zeci de spectacole: in prima zi, numerose coruri de dascali si popi vor canta hituri celebre precum: Acatistul Mantuitorului Iisus Hristos, Taina Sfantului Maslu, Sfanta Liturghie. Distractia va continua tarziu in noapte cu spectacolul Miezonopticii, Utrenia si rugaciuni free-style pentru sanatate si belsug. Oricine poate participa indiferent de varsta sau talent, sistemul audio video de inalta definitie asigurand un spectacol interactiv.”

    • ”A doua zi, DJ consacrati precum PS Calinic Botosaneanul si PS Ioachim Bacaoanul vor intretine atmosfera in timp ce evenimente super cool se vor desfasura pe parcursul intregii zile: sfintirea unei porți, sfințiri de mașini in grup sau individual, sfințiri de popi si de portofele, urmate de o masa imbelsugata, moca desigur. Pregatim pentru tine si un concurs de donatii catre manastire. Cine da cel mai mult va castiga 1 kilometru avans la coada de la sf. Paraschiva, o sfeștnie personalizată si un poza photoshopata cu fericitul castigator la brat cu parintele Cleopa. Multumim sponsorilor nostri: consiliul judetean, primaria municipiului Iasi, consiliul comunal, domnului primar, ANAF, SRI, partidului de la guvernare si sa nu uitam opozitia! Doamne Ajuta si Amin.”

Adauga un comentariu