Actualitate

Mii de ieseni prezenti la experimente inedite, ACUM la Palas Iasi – UPDATE FOTO, VIDEO

Publicat: 29 sept. 2016

Experimente spectaculoase, demonstratii stiintifice uimitoare si curiozitati din lumea care ne înconjoara! Toate acestea vor avea loc în centrul orasului. „Asa cum iesenii s-au obisnuit deja, orasul îsi da întâlnire cu stiinta, la finalul lunii septembrie, în Parcul Palas Iasi. Anul acesta, evenimentul se intituleaza «Noaptea de Stiinta» si va avea loc pe 30 septembrie 2016 (astazi – n.r.), cu începere de la ora 18:00. Aici, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi va asteapta, pentru cel de-al IV-lea an la rând, la întâlnirea cu cercetatorii sai. Facultatea de Fizica a institutiei de invatamant superior a pregatit un adevarat spectacol al stiintei. Veti face cunostinta cu roboti, veti patrunde misterele celor mai avansate tehnologii, veti fi martori ai unor fenomene cu lumina, magnetism sau electricitate”, reliefeaza oficialii UAIC.

Citeste si:  Mii de ieseni asteptati la cele mai interesante experimente. A inceput Noaptea Cercetatorilor – UPDATE FOTO,VIDEO

De reamintit ca, aceasta manifestare s-a derulat, anul trecut, sub titulatura Noaptea Cercetatorilor, eveniment care a avut loc la Iasi, dar si in alte aproximativ 300 de citadele europene, cu scopul de a populariza stiinta si invatarea distractiva. In acest context, centrele oraselor Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Timisoara, precum si altor 13 locatii din Romania vor gazdui experimente inedite, prezentari stiintifice, activitati educative pentru copii, concursuri si multe alte activitati distractive. In Iasi, cercetatori din diferite domenii, ingineri, exploratori si inventatori ii asteapta pe pasionatii de stiinta de toate varstele, dar mai ales pe copii si tineri, la Palas.

Citeste si:  Furtuna la borcan si camera cu ceata, printre atractiile de la Noaptea Cercetatorilor din Iasi – FOTO

Citeste si:  Mii de elevi au participat la experimente inedite organizate la USAMV – GALERIE FOTO
Adauga un comentariu