Local

Mii de ieseni pot avea de suferit daca nu respecta aceste recomandari!

Publicat: 30 nov. 2014
1

Odata cu venirea iernii conducatorii auto se confrunta cu o serie de probleme deosebite, generate de scaderea temperaturilor si de conditiile carosabilului. Din acest motiv, specialistii fac o serie de recomandari soferilor, pentru a se evita situatiile neplacute in care acestia sa nu se poata folosi de automobilul personal. Astfel, in primul rand se recomanda o verificare atenta a starii tehnice a masinii, pornind de la starea acumulatorului. De acesta depinde intr-o mare masura pornirea motorului, iar in cazul in care puterea generata de acumulator este prea mica sau acesta este deteriorat, la temperaturi mici este foarte posibil ca masina sa nu mai porneasca.

De asemenea, in cazul lichidului de racire, trebuie verificat atent nivelul de antigel si punctul lui de congelare. Si pentru curatarea parbrizului trebuie sa fie inlocuit lichidul de parbriz de vara cu unul de iarna, mai rezistent la inghet. Acelasi lucru trebuie facut si in cazul combustibilului, care pentru a nu ingheta se recomanda a fi unul special de iarna. Daca pana recent era necesar un aditiv special, acum majoritatea statiilor vand combustibil deja modificat pentru iarna. Un alt aspect important este starea franelor, unde se recomanda verificare placutelor si a lichidului, dar mai ales trecerea la anvelope de iarna, cu un grad de uzura ce sa nu le faca ineficiente.

„Daca nu suntem atenti la toate aspectele ce tin de echiparea de iarna putem avea surprize. Pe langa starea tehnica a masinii, noi le recomandam celor care vin la noi sa aiba in masina anumite obiecte indispensabile. As putea enumera aici o lopata rezistenta, nisip, lanturi pentru anvelope si o racleta pentru parbriz si luneta. E bine ca oamenii sa aiba si un set de cabluri de pornire si o lanterna in masina. La capitolul operatiuni speciale, le recomandam iesenilor sa aiba grija la starea lamelelor de la stergatoare, nelasandu-le noaptea pe parbriz, sa nu traga frana de mana in noptile geroase si mai ales sa nu incerce sa curete geamurile masinii cu apa calda, existand riscul de spargere”, a declarat angajatul unui service iesean.
Adauga un comentariu