Actualitate

Mii de ieseni au infruntat frigul Bobotezei. Oamenii s-au imbulzit la Aghiazma Mare

Publicat: 06 ian. 2016
1

@ Mii de credinciosi au tinut ieri sa fie prezenti la Catedrala Mitropolitana din Iasi, pentru a lua acasa Aghiazma Mare @ Oamenii au infruntat in liniste frigul Bobotezei, pentru a putea pleca apoi spre casa cu apa sfintita de catre IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei @ „Fiind la inceputul unui nou an, il rog pe Dumnezeu sa daruiasca pace lumii, caci pacea, cel putin anul acesta, este bunul cel mai de pret spre care rugaciunea noastra ar trebui sa tinda. Sunt zeci de razboaie care se deruleaza concomitent si unele nu prea departe de noi. Sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne daruiasca pace in familie, sa fie intelegere intre sot si sotia lui si sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru pruncii pe care i-au primit”, a spus IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Peste 2.500 de credinciosi au infruntat ieri, in curtea Catedralei Mitropolitane, temperaturile scazute si vantul, pentru a lua Aghiazma Mare de sarbatoarea Botezului Domnului. Oamenii au venit inca de la primele ore ale diminetii la Mitropolie, pentru a fi cat mai aproape de butoaiele cu apa sfintita. Ca si in alti ani, primii la butoaiele asezate langa Palatul Mitropolitan au fost persoanele de etnie roma, acestia venind pregatiti cu recipiente de tot felul, pe care le-au umplut cu apa sfintita de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Credinciosii au venit pregatiti sa infrunte frigul, insa nu au renuntat niciun minut la recipientele pe care le aveau asupra lor. Dupa ce Sfanta Liturghie a luat sfarsit, oamenii s-au imbulzit catre cele 12 butoaie aflate pe esplanada lacasului de cult.

In cuvantarea adresata credinciosilor prezenti la Mitropolie, IPS Teofan a facut apel la credinta si la rugaciune. Inaltul prelat a cerut credinciosilor ca acestia sa fie mai buni si a facut apel la pace si oamenii sa evite razboaiele ce au distrus atatea tari in intreaga lume.

„Am rugamintea ca apa aceasta pe care o veti lua la casele dumnevoastra sa fie insotita de credinta, de nadejde si de dragoste. Iar in viata dumneavoastra sa evitati aceste trei excese, cele de placere, de avere si de putere. Fiind la inceputul unui nou an, il rog pe Dumnezeu sa daruiasca pace lumii, caci pacea, cel putin anul acesta, este bunul cel mai de pret spre care rugaciunea noastra ar trebui sa tinda. Sunt zeci de razboaie care se deruleaza concomitent si unele nu prea departe de noi. Sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne daruiasca pace in familie, sa fie intelegere intre sot si sotia lui si sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru pruncii pe care i-au primit sau sa-l roage staruitor pe Dumnezeu sa le trimita aceasta binecuvantare fara de care, bucurie adevarata in viata de familie nu exista, adica existenta pruncilor”, a aratat IPS Teofan in cuvantarea adresata credinciosilor. Inaltul prelat a cerut credinciosilor sa aiba in continuare si frica de Dumnezeu, pentru a putea razbi in viata.

„Sa va daruiasca Dumnezeu putere de a tine calea Sfintei Biserici in duminici si sarbatori. Sa luati aminte la viata dumneavoastra, la familia dumneavoastra, la bunurile dumneavoastra, sa va implicati cat mai puternic in viata tarii. Anul acesta vor fi alegeri importante pentru noi, pentru fiecare cetatean mare sau mic, sa va daruiasca Dumnezeu intelepciune, sa va orientati spre cei care au trei lucruri: frica de Dumnezeu, rusine de oameni si dragoste fata de acest pamant. Daca vom implini toate acestea, ne va ajuta Dumnezeu sa finalizam cu bine si anul acesta anii de la nasterea Domnului nostru Iisus Hristos”, a mai aratat IPS Teofan.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.
Comentarii
Adauga un comentariu