National

Mii de elevi ieseni sunt corigenti

Publicat: 27 feb. 2007
1

• Numarul elevilor indisciplinati s-a dublat • Peste 20 la suta dintre elevii de gimnaziu au ramas corigenti la diverse obiecte, in timp ce liceeni corigenti depasesc procentul de 18 la suta

Peste 18 mii de elevi au cel putin o corigenta pe primul semestru. Tinerii ieseni au note din ce in ce mai mici de la un an la altul, iar conduita acestora la scoala lasa de dorit. Cel putin acestea sunt concluziile care se pot desprinde din statisticile cu privire la procentul de promovabilitate pe primul semestru al acestui an scolar. Procentul elevilor care nu au reusit sa obtina note de trecere se ridica la aproape 16 la suta. In comparatie cu situatia din semestrul intai a anului scolar trecut, procentul este mai mare. Daca in primul semestru al anului trecut numarul celor care au promovat la toate disciplinele era mai mare de 90 de mii, anul acesta sunt peste 95 de mii de elevi cu situatia scolara incheiata. Numai ca populatia scolara a crescut, fata de 2005-2006 cu aproape sase mii de elevi. Astfel, doar 84,08 la suta dintre elevi au reusit sa ii convinga pe profesori ca merita cel putin nota cinci, pentru a fi declarati promovati. Tinerii cei mai silitori au fost elevii din invatamantul primar, care au incheiat primul semestru fara probleme intr-o proportie de 93 la suta.

Vraiste la gimnaziu

Peste 20 la suta dintre elevii de gimnaziu au ramas corigenti la diverse obiecte, in timp ce liceeni corigenti depasesc procentul de 18 la suta. In privinta notelor obtinute, elevii din ciclul primar au incheiat in proportie de 40,50 la suta semestrul intai cu calificativul foarte bine, in timp ce anul trecut procentul a fost de 40 la suta. Cele mai multe note mici le-au primit elevii de la gimnaziu. De asemenea, a fost constatata o crestere mare a numarului de elevi cu situatia neincheiata, de la 2.690 in semestrul intai al anului scolar precedent, la 3325 la finele semestrului intai al anului in curs. Nici la capitolul conduita, elevii ieseni nu stau mai bine. Mai exact, peste 2.000 de elevi au note la purtare mai mici de sapte. Aceasta in contextul in care anul trecut, in aceeasi perioada, au fost o mie de elevi. Practic, numarul elevilor indisciplinati s-a dublat. Motivele care au stat la decizia scaderii notelor la purtare sunt reprezentate de absentele nemotivate. Oricum, situatia va fi analizata in cadrul sedintei cu directorii din luna viitoare, intrunire organizata de Inspectoratul Scolar Judetean.
Comentarii
  • Asa se intimpla, atunci cind vrei prea mult, nu reusesti nimic Daca am avea mai putine ore ca sa avem timp sa ne pregatim, cu siguranta nu ar fi atitia corigenti Vrem sa ne pregatim pentru o anumita specializare dar trebuie sa mai invatam inca nu mai stiu cite meserii Se cere prea mult, nu credeti?

  • eu vad la verisorul meu care e elev de liceu ca are f multe ore care dupa parerea mea ar trebui sa fie optionale,eu am facut liceul pe vremea impuscatului si atunci i-ti bagau obligatoriu aceste obiecte dar acum nu le mai vad rostul,decat sa aiba anumiti profesori ore la catedra,in ate tari copii nici nu au teme ptr acasa,toate se fac in cadrul scolii atunci cand acestia pleaca de la scoala pana revin sunt liberi cu adevarat nu aici unde ai 16 sau chiar mai multe obiecte si i-ti da de scris grupa mare de mai pierzi ore bune sa-ti faci temele,totusi sunt copii si ar trebui sa li se permita de bucuria de a fi copil ca timpul nu il mai putem intoarce inapoi……

Adauga un comentariu