National

Mii de apartamente si case scoase de banci la licitatii. Preturi sub media pietei

Publicat: 03 mai 2016
1

Pe listele de executari silite ale bancilor sunt de la apartamente si hoteluri sau pensiuni pana la benzinarii, tractoare sau chiar echipamente medicale, potrivit Zf.ro. Toate acestea sunt executate de la pesoanele fizice si firme care nu au mai putut plati creditele.

BCR, BRD si Banca Transilvania au scot la licitatie in jur de 3.000 de apartamente si case, care au preturi de pornire sub media pietei.

Un apartament cu trei camere in Bucuresti, pe bulevardul Alexandru Obregia, langa statia de metrou Piata Sudului, este scos de BCR la licitatie la un pret de pornire echivalentul a 23.000 de euro. BRD, de exemplu, a scos la licitatie un Jeep din 2006 la 5.100 de euro.

BCR a scos la vanzare o benzinarie din orasul Oreavul, in judetul Buzau, cu un pret de pornire de 177.000 de euro. BCR a scos la vanzare in jur de 820 de apartamente si aproximativ 1.000 de case.

Bancile spera ca aceste liste de vanzari de apartamente si case sa nu creasca in urmatoarele luni din cauza legii darii in plata. De altfel, Consiliul Patronatelor Bancare din Romania vor cere la Curtea Constitutionala sa verifice daca aceasta lege nu incalca Constitutia.

Bancherii sustin ca legea darii in plata si pentru creditele in derulare este neconstitutionala. Acestia mai cred ca aplicarea legii darii in plata va avea impact negativ asupra stabilitatii financiare.
Comentarii
Adauga un comentariu