Sport

Mihaita Nesu a primit din donatii bani pentru 5 luni de tratament in SUA

Publicat: 23 mai 2016
1

Asociatia pentru Cultura si Sport George Ogararu, CSA si suporterii Stelei au organizat, pe 9 mai 2016, evenimentul caritabil „Uniti pentru Mihai„. Evenimentul transmis în direct de Digi Sport a avut menirea de a-l ajuta pe Mihai Nesu sa-si continue tratamentul în SUA. Organizatorii au reusit sa strânga aproape 70.000 pentru Mihai Nesu, bani proveniti din donatii si de la evenimentul organizat la Sala Polivalenta.

Cei 70.000 de euro strânsi în cadrul acestei campanii îi vor ajunge lui Nesu pentru 5 luni de tratament si terapie în SUA. Trei luni de tratament în SUA necesita 45.000 de euro, sase luni 90.000 de euro, un an 180.000 de euro. Pâna în prezent, Mihai Nesu a reusit sa mearga în State doar de doua ori pentru tratament, cinci luni în 2012 si trei luni în 2015.

20.000 de euro au fost strânsi din vânzarea biletelor si a materialelor promotionale în cadrul evenimentului, iar 50.000 de euro s-au adunat din donatii si sponsorizari. Au donat bani fostii colegi ai lui Nesu, jucatori din strainatate, fosti antrenori, dar si oameni obisnuiti. Cosmin Olaroiu a trimis si el o suma importanta de bani, iar presedintele FRF, Razvan Burleanu, si Viorel Paunescu au promis ca vor contribui si ei cu bani pentru ca fostul jucator al Stelei sa-si poata continua tratamentul în Stetele Unite ale Americi.

Daca fostii colegi si antrenori de la Steaua au donat bani pentru Nesu, finantatorul ros-albastrilor, Gigi Becali nu a contribuit la fondurile strânse în cadrul evenimentului „Uniti pentru Mihai”. Patronul Stelei a refuzat sa doneze bani la acest eveniment deoarece unii dintre organizatori au fost suporterii de la Peluza Sud Steaua, principalii sai contestatari. În anii trecuti, Gigi Becali i-a platit lui Nesu un tratament de aproximativ 15.000 de euro. Banii ar fi în contul celor 80.000 de euro pe care fostul jucator al Stelei sustine ca i-ar mai avea de primit de la finantatorul ros-albastrilor, de pe vremea când juca la Steaua.
Adauga un comentariu