National

Mihai Razvan Ungureanu ii cere lui Korodi sa atraga rapid fonduri UE si sa opreasca furturile din paduri Romsilva

Publicat: 11 apr. 2012
1
Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut noului ministru al Mediului, Attila Korodi, sa se implice in absorbtia rapida a fondurilor UE si sa propuna Guvernului un proiect de reorganizare a Romsilva, prin care sa elimine „problemele istorice” ale regiei de administratie si gestionare a padurilor, informeaza Mediafax.
„L-am rugat sa se intereseze in modul cel mai clar, mai limpede si mai rapid, eficace implicit, de gradul de absorbtie a fondurilor europene si de modul in care aceste fonduri pot fi absorbite cu rapiditate pe proiectele generate si administrate de Ministerul Mediului , precum si sa se gandeasca in zilele urmatoare la un proiect de reorganizare al regiei Romsilva, in asa fel incat regia sa scape de problemele ei istorice, de la problemele de administratie la eradicarea furtului din padurile statului”, a spus Ungureanu, dupa ce i-a predat mandatul de ministru al Mediului.
El a aratat ca il cunoaste de multa vreme pe Korodi si este indreptatit prin experienta sa ocupe portofoliul Mediului.
Attila Korodi a aratat la randul sau ca se va implica in restructurarea institutiilor subordonate ministerului si in absorbtia fondurilor UE, aratand insa ca fara colaborarea autoritatilor locale nu pot fi obtinute performante in atragerea banilor comunitari.
„Este un minister care, la prima vedere, poate are o aura romantica, dar este unul foarte serios daca luam fiecare tema in parte. Voi da toate energiile ca sa putem avea cat mai multe rezultate-Romsilva, Apele Romane, institutii importante care trebuie gestionate cum trebuie, iar pe de alta parte sunt fondurile europene. Este nevoie sa inteleaga autoritatile locale, partenerii nostri in absorbtie, ca fara o colaborare eficienta nu vom putea avea succes”, a spus Korodi.
El a afirmat ca in perioada urmatoare „va ara tara”, mergand in fiecare localitate in care exista probleme critice pentru a impulsiona procesul de absorbtie a fndurilor europene.Adauga un comentariu