Actualitate

Mihai Chirica, instalat oficial primar pe durata arestului lui Gheorghe Nichita – FOTO, VIDEO

Publicat: 25 mai 2015

@ Viceprimarul Mihai Chirica a preluat atributiile de primar pentru doua saptamani @ Acesta va fi concomitent si viceprimar si primar interimar @ Postul de vice al noului interimar nu a mai fost ocupat de alt consilier @ Cei 5 liberali din plen s-au opus numirii, iar Mihai Chirica a refuzat sa se voteze singur

Alesii locali s-au intrunit ieri int-o sedinta extraordinara pentru a numi un primar interimar, in conditiile in care edilul Gheorghe Nichita mai are de executat doua saptamani de arest la domiciliu. Daca initial pe ordinea de zi se aflau promovarea ca „interimar” a unuia dintre viceprimari si alegerea unui nou viceprimar din randul consilierilor, pana la urma s-a decis doar cine ii va prelua atributiile lui Gheorghe Nichita.

In conditiile in care dinspre PSD apareau discutii cu privire la luptele intre taberele de sustinatori ai vicelui Mihai Chirica sau vicelui Gabriel Surdu, ambii social democrati, ieri, chiar viceprimarul Gabriel Surdu a fost cel care a anuntat ca propunerea PSD este de sustinere a lui Mihai Chirica. Inainte de votarea ordinii de zi, Daniel Matasaru, consilierul PSD care primise sustinerea pentru preluarea mandatului de viceprimar – care urma sa se elibere, a propus eliminarea acestui punct de pe ordinea de zi, lucru care s-a si intamplat.

Noul primar nu vrea demisia lui Nichita

Alesii locali si-au exprimat optiunile prin vot, de ieri de la amiaza Mihai Chirica fiind desemnat primar interimar cu 19 voturi de la PSD si independentii Anca Preda si Vlad Nedelcu, respectiv cu cinci abtineri ale liberalilor. La momentul votului, Mihai Chirica a decis sa nu stampileze niciun buletin de vot. „Cum m-as simti in cabina de vot sa ma votez pe mine insumi? E normal sa avem grija atunci cand ne aratam public gesturile noastre”, a comentat ulterior noul primar. Acesta a precizat ca nu considera ca fiind oportuna o demisie a lui Gheorghe Nichita, dupa modelul pus deja in practica de Radu Mazare, fostul edil din Constanta, cercetat si el de DNA. Acesta a precizat ca deocamdata nu isi doreste postul de primar. „Deocamdata nu, pentru ca functia se alege prin vot. Nu ne bucuram ca am ajuns intr-o situatie de acest fel acum, dar facem ca lucrurile in primarie sa functioneze, orasul are nevoie de activitatea noastra. Voi colabora in continuare foarte bine cu domnul viceprimar Gabriel Surdu si incercam sa pastram starea de normalitate in oras”, a comentat Mihai Chirica. Cei doi viceprimari isi vor pastra birourile si in perioada urmatoare, viceprimarul Gabriel Surdu urmand sa primeasca atributii noi „daca va fi cazul”.

Liberalii si-ar fi dorit un viceprimar

In ceea ce ii priveste pe liberali, acestia ar fi sperat ca unul de-al lor sa fie propus viceprimar, pentru a fi dat un semnal de schimbare. „Azi toata sceneta pusa in opera de PSD care ar fi vrut sa spuna ca e o batalie interna, ca sunt aripi care incearca reformarea partidului. A fost o sceneta, tot partidul are dispozitia clara de la Gheorghe Nichita. Nu discutam de nicio schimbare, ramane acelasi executiv, aceleasi metehne. Nu am gasit in PSD parteneri pentru a face o schimbare cu adevarat. Azi e un pericol, in conditiile in care exista disensiuni intre cei doi – domnul Surdu si domnul Chirica, daca ele chiar exista. Nu stiu daca asta ne dorim”, a opinat liberalul Marius Danga.
Adauga un comentariu