Actualitate

Mihai Chirica a castigat alegerile PSD Iasi. Urmeaza candidatura la primarie – FOTO, VIDEO

Publicat: 24 sept. 2015

@ Rezultatele alegerilor la Organizatia Municipala PSD Iasi i-au conferit lui Mihai Chirica o mare putere in partid @ Primarul Iasului a fost votat cu o majoritate zdrobitoare de catre colegii de partid care au insistat pe o noua conducere in PSD, cu membri intelectuali care sa reformeze partidul in scopul progresului @ Doar doua voturi au fost impotriva sa @ Dupa castigarea clara a acestor alegeri, Mihai Chirica va candida la Organizatia Judeteana PSD Iasi, iar anul viitor la Primaria Iasi

Ieri, membrii PSD Iasi s-au intalnit pentru a vota noul lider in cadrul Conferintei organizatiei municipale a PSD Iasi, care a avut loc la Casa de Cultura a Studentilor. Singurul candidat care a indeplinit conditiile pentru aceasta functie a fost primarul interimar al Iasului, Mihai Chirica. Dintr-un total de 307 voturi exprimate, doar unul singur a fost nul, 304 membri PSD Iasi fiind „pentru” si doar 2 impotriva candidaturii lui Mihai Chirica. Astfel, acesta este noul presedinte al Organizatiei municipale PSD Iasi. Primarul interimar a tinut sa le multumeasca colegilor pentru sustinerea acordata si a subliniat necesitatea unei reconstructii in interiorul partidului.

„Avem obligatia de a da deoparte tot ce a fost si sa lucram la un nou proiect politic. Multumesc tuturor celor care si-au exprimat sustinerea pentru aceasta candidatura, s-au spus multe cuvinte mari. Social democratia are o orientare spre vest, foarte multi membri ai partidului au studii superioare. Trebuie sa devenim un exemplu la nivel national, prin dorinta de a ne reforma in scopul progresului” a declarat Mihai Chirica.

Reforma ceruta de toti membrii PSD Iasi

Anterior votului exprimat, au avut loc mai multe sedinte, a fost dizolvat organul de conducere pentru inceperea alegerilor si au fost validate comisiile tehnice, iar membrii PSD din toata tara si-au aratat sustinerea pentru un candidat tanar, capabil sa reformeze partidul. „Partidul trebuie sa se reformeze din interior, avem nevoie de un aer primavaratec in partid, o conducere tanara si capabila, dar cu experienta in spate. Candidatura lui Mihai Chirica este cea mai potrivita alegere pe care o puteam face, este un om foarte asezat si aplecat spre rezolvarea problemelor din partid si a membrilor sai”, a declarat Ionel Vatamanu, primarul orasului Targu Frumos.

Gheorghe Nichita nu a fost prezent la conferinta care a avut loc ieri, insa acesta nu a fost uitat de colegii de partid cu care a dus la indeplinire multe proiecte in trecut. „Vreau sa-l alegem pe domnul Chirica in fruntea Partidului Social Democrat si, totodata, vreau sa aducem cat mai multi intelectuali in partid, pentru ca Iasul este capitala culturala si spirituala a Romaniei. Domnul Gheorghe Nichita are probleme cu justitia, iar daca vrem sa fim in continuare un partid curat trebuie sa fim deschisi si sinceri, pentru ca la nivelul intregii tari se face o discreditare a clasei politice. Avem nevoie de o reforma. Am fost alaturi de domnul Gheorghe Nichita, dar intre el si PSD am ales partidul. Ii multumim pentru tot ce a facut, dar il rog sa faca un pas in spate, pentru ca PSD nu trebuie sa se asocieze cu persoanele care au probleme cu justitia”, a declarat deputatul Sorin Iacoban.

Deschidere si comunicare pentru progresul orasului

La conferinta au participat si membri UNPR, PMP sau PNL, acestia vorbind mai ales despre o colaborare mai buna pe viitor intre partide. Din cei 462 de membri PSD convocati, la conferinta au fost prezenti 360, ceea ce inseamna ca a fost indeplinit cvorumul statutar. „Va cer permisiunea sa va spun de unde sunt: eu sunt de la o miscare inteligenta pentru Iasi si am venit aici sa-l sustin cu tarie pe domnul presedinte Mihai Chirica. Trebuie sa ne unim in jurul lui Mihai Chirica, pentru ca este un om cu o vasta experienta in administratie, care si-a demonstrat forta si capacitatea. Este un om deschis spre colaborare, capabil sa faca reforma de care avem atata nevoie, este inclinat sa rezolve problemele partidului si ale membrilor sai. Avem nevoie de o conducere deschisa spre colaborare, care sa conduca la progres”, a spus Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca. Pe ordinea de zi au fost stabilite sase puncte, cele mai importante referindu-se la alegerea presedintelui, precum si la bugetul de venituri si cheltuieli.

Urmeaza sefia organizatiei judetene, apoi cea a Primariei Iasi

Mai multi membri marcanti ai PSD Iasi si din tara si-au exprimat si preferinta pentru viitorul sef al organizatiei judetene, iar mai apoi la Primaria Iasi. „Urmeaza un an foarte greu si fiecare membru trebuie sa depuna eforturi pentru progres. Domnul Chirica este singurul candidat nominalizat de PSD Iasi pentru Primarie, el are meritele si experienta necesara pentru a fi primarul Iasului”, a declarat Marius Ostaficiuc, consilier local PSD.

Unul dintre motivele pentru care social-democratii l-au ales pe Chirica presedinte si il vor primar se refera la Iasi – Capitala Culturala Europeana 2021, titlu pentru care Iasul si-a anuntat candidatura. „Sunt sigur ca in 2021 Iasul va fi Capitala Cultarala a Europei. Anul viitor urmeaza o noua conducere PSD la Primaria Iasi si, ca in sport, cel mai bun sa castige”, a declarat Vasile Catea, consilier judetean PSD.

La finalul conferintei, presedintele Organizatiei Municipale a PSD Iasi si-a anuntat si viitoarele candidaturi, fiind aplaudat la scara larga dupa acest anunt. „Imi anunt candidatura la Organizatia Judeteana a PSD Iasi, iar legat de aceasta si candidatura la Primaria Iasi. Cel mai mult conteaza proiectele, valoarea lor si capacitatea noastra de a le duce la indeplinire, nu trebuie sa mai conducem doar de dragul de a conduce, ci pentru a dezvolta si pentru asta trebuie sa devenim o echipa puternica, pentru ca orice se poate face in echipa”, a declarat Mihai Chirica.
Comentarii
  • mori dupa functii domnule chirica mai ieri spuneai ca nu I bine sa detii multe functii esti fetita n ai demnitate speram ca doamna codruta va raspunde cererilor si va verifica activitatea dna Iasi implicit casatoria dintre chirica si conest

  • si asa Iasiul a ajuns pe mana ,,satenilor” din Popricani si alte satuce….rusine iesienilor care-l pupa-n dos pe acest marlete…rusine traseistilor Boca si Vladut prostanacul Nedelcu…rusine tuturor celor care au facilitat ca acesti venetici s a acapareze orasul Iasi.

  • Dacă a ajuns Iacoban sa vorbească despre partid curat atunci e CURAT MURDAR! Pe Chirica nu-l cunosc dar pe IACOBAN SORIN AVRAM îl stiu din studentie cand era sef la serviciul social. Ma ingrozeste gândul ca acest om va face lista de deputati si senatori tot asa cum vindea locurile in camine. În ce priveste intelectualii… va rămâne o dorință neîmplinită, nu se va băga niciun intelectual in tărâța cu acești indivizi.
    Solutia? Sa nu-i mai voteze oamenii!

    • perfect ai grait….acest individ se v a umple de banii la locale cand se vor face listele de consilieri ….cam 5-10 mii de epuroi …iar la parlamentare de la 50 de mii in sus.Individul este flamand rau di tat…iar Nichita nu l a hranit decit cu resturi ca pe un porc ce este.Solutia este ca Iasiul are nevoie de o noua clasa politica…nu de PSD nu de PNL nu de PMP .

  • NICHITA=CHIRICA=PSD,DESPRINS DEIN PCR :TOT LA NIVEL DE INSTITUTII IESENE ESTE PUS POLITIC,DREPTATE MARE ,DACA A AJUNS IACOBAN SA VORBEASCA DE PSD UN PRTID CURAT,ESTE CURAT-MURDAR.NU MAI VORBIM DE INSTITUTIILE SUBORDONATE PRIMARIEI CITA MIJERIE POLITICA ESTE,CORUPTIE SI AFACERI MURDARE,APA VITAL,TERMO SERVICE,VEOLIA,SALUBRIS , SI TECHEM ,MAFIOTII AIA CU REPARTITOARE. ROMANIA FRATILOR PINA CU VA FI PEDEPSIT CRIMINALUL ILIESCU CARE A TRAS IN POPOR IN DEC 89 ,IN ACEASTA TARA NU AVEM DEMOCRATIE,ESTE O MASCARADA POLITICA DE A MINTII POPORUL. CU DRAGNEA LA FEL,REALES LA AL ….CONGRES. MAFIA SECURISTA ,ACUM NE LUPTAM CU FII SE NEPOTII LOR.

Adauga un comentariu