Magazin

Micuta care la trei ani are un IQ mai mare ca Einstein sau Stephen Hawking

Publicat: 10 feb. 2013
1

Alice Amos are doar trei ani, insa micuta a demonstrat ca nu exista bariere de varsta pentru genii. IQ-ul obtinut la testele Mensa este peste cel al lui Stephen Hawking.

Alice Amos are un IQ de 162, conform testelor Mensa, cu 2 puncte mai mult decat cel inregistrat de Albert Einstein sau Stephen Hawking.

Fetita se inscrie din ianuarie in categoria celor 0.03% cei mai inteligenti oameni, din populatia totala, scrie The Mirror, preluat de realitatea.net

Parintii fetitei sunt din Rusia si acasa vorbesc rusa. Rezultatul fetitei este cu atat mai impresionant.

„Alice a fost foarte inceata. A vorbit abia la 2 ani si jumatate, dar de-atunci a inceput progresul”, a povestit tatal fetitei.

„Alegea numere si apoi a invatat matematica foarte repede. Apoi pana la doi ani si noua luni, fetita a reusit sa citeasca o intreaga serie de carti destinata copiilor de patru-cinci ani”, a mai povestit tatal acesteia.

Fostii presedinti ai Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, Benjamin Franklin si Bill Clinton au reusit sa obtina un scor de 128, 160, respectiv 137. Napoleon Bonaparte a obtinut 145, in timp ce Sigmund Freud doar 156.
Adauga un comentariu