Magazin

Micul print – Audi A3

Publicat: 02 iul. 2013
1

Audi A3 este modelul compact din gama constructorului german din Ingolstadt. Este extrem de important pentru Audi, fiind preferat de majoritatea clientilor europeni si nu numai. Noua generatie a venit acum un an de zile si, desi initial a fost criticata pentru imaginea prea clasica, a primit ulterior aprecierea presei de specialitate, fiind un automobil cu numeroase calitati. Primul sosit în gama A3 a fost hatchback-ul cu trei portiere, urmat apoi de versiunea Sportback, cea cu cinci portiere.
Acum a venit rândul Sedan-ului, o berlina de clasa compacta cu patru portiere ce completeaza gama modelului A3, tintind catre clienti care prefera automobilele cu o silueta clasica. Audi spune ca principalele piete pentru noul A3 Sedan sunt China si Statele Unite al Americii, dar nici Europa nu este de neglijat. Tocmai de aceea, Audi A3 Sedan este construit integral în Ungaria, la uzina Audi de la Gyor. Este primul model Audi fabricat complet aici, de la presajul elementelor de caroserie pâna la controlul calitatii finale. Noul Audi A3 Sedan va sosi oficial în showroom-urile din Europa si din România în luna septembrie a acestui an.
Vestea interesanta este ca dupa disparitia lui Volvo S40, noul A3 Sedan devine singura berlina compacta premium de pe piata. Cu doua usi mai avem modele si variante, însa sedan cu patru usi gasim doar la Audi.
Fiind un motor pe benzina de 180 CP, ne asteptam ca setea acestui propulsor sa fie pe masura. Audi a reusit sa-l îmblânzeasca, raportând urmatoarele cifre oficiale de consum: 5.6 litri/100 km consum mediu, 7 litri/100 km consum urban si 4.8 litri/100 km consum extraurban.
Interesant este ca si concurenta are consumuri medii oficiale chiar mai mici, dar acestea sunt pentru variante hatchback: un exemplu este 5.2 litri pentru Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo 170 CP. Cei 180 CP si 250 Nm livrati de motorul 1.8 TFSI sunt suficienti pentru performante sportive. Macar pâna la momentul când va aparea versiunea S3 Sedan de 300 CP, model confirmat de catre Audi pentru o lansare viitoare. Pâna atunci, Audi A3 Sedan 1.8 TFSI 180 CP poate accelera de la 0 la 100 km/ora în 7.3 secunde, iar viteza de top este de 235 km/ora. Comparând cu modele compacte premium similare, Audi-ul se dovedeste a fi cel mai rapid.
Audi înca nu a publicat preturile pentru gama noului A3 Sedan pentru piata din România. Acestea vor veni în câteva zile. Stim ca Audi va pastra cele trei nivele de echipare binecunoscute, Attraction, Ambition si Ambiente, iar pentru piata germana, preturile vor începe de la 25.500 euro si vor ajunge pâna la 29.600 euro pentru motorizarea 1.8 TFSI de 180 CP.
Adauga un comentariu