Actualitate

Microsoft, implicata in caracatita spagilor din UMF Iasi

Publicat: 26 oct. 2011
1

@ Numele gigantului american Microsoft a fost folosit de administratorul Maguay Impex SRL pentru a castiga licitatia de la UMF Iasi @ Reporterii BUNå ZIUA IASI au descoperit ca Maguay a creat o adevarata caracatita, prin intermediul careia a castigat contracte grase si la alte institutii ale statului @ Cei care semnau contractele erau „multumiti” prin diferite spagi sau sponsorizari @ Licitatiile erau castigate la sigur pentru ca firma implicata in coruptia de la UMF Iasi intocmea proiectul tehnic si caietul de sarcini @ Practic, a castigat procedurile pentru care a stabilit propriile reguli @ Raportul intocmit de Departamentul de Lupta Antifrauda, in urma controlului efectuat la UMF Iasi, demonstreaza ca directorii Adrian Ciureanu, Daniela Drugus si reprezentantii firmelor Maguay Impex SRL si SC Euro Management SRL au fraudat fondurile europene chiar din faza depunerii cererii de finantare si a proiectului @ Procurorii au gasit toata corespondenta purtata in acest sens de persoanele implicate @ In scandal apare si numele Microsoft Romania SRL

O caracatita ce are ca obiectiv fraudarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltarea programelor informationale in cadrul centrelor universitare din Romania – asa poate fi descrisa firma Maguay Impex SRL, reprezentata de Corvin Pughin. Acesta din urma a fost arestat in scandalul coruptiei de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. Maguay Impex SRL se afla in centrul unui mega-scandal pornit de la Iasi, care se poate extinde si in alte zone ale tarii. De ce a ajuns aceasta firma foarte cautata pe piata? Care este reteta succesului? Raspunsurile par a fi destul de simple: numele societatii Maguay Impex SRL a fost asociat cu cel al renumitei firme americane Microsoft, a castigat destul de repede credibilitate si a avut grija ca cei care incheie parteneriate sa-si primeasca partea.

UMF Iasi nu este singura unitate de invatamant superior din tara la care a fost implementata platforma e-Learning. In aceeasi situatie se afla si Universitatea Ovidius din Constanta, care a realizat un asemenea proiect in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea Al. I. Cuza din Iasi si Universitatea de Vest Timisoara. Prin intermediul acestui sistem e-Learning, studentii si masteranzii din facultatile de profil economic ar fi trebuit sa beneficieze de stagii de practica intr-o retea de intreprinderi simulate. Chiar daca ideea este una foarte buna, au aparut deja reclamatii ca acest sistem nu functioneaza. Pare a fi aceeasi situatie ca la UMF Iasi. E foarte posibil ca procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi sa mearga mai departe si sa ajunga si la alte contracte castigate in mod dubios de firma condusa de Corvin Pughin.

Contracte grase la alte institutii din tara

Tentaculele de la Maguay Impex SRL au ajuns si mai departe. Au atins institutii la care nimeni nu se astepta: Registru Auto Roman (RAR), Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Ministerul de Interne, Ministerul Apararii Nationale, Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara si Banca Nationala a Romaniei. Acestea sunt doar cateva dintre institutiile care au incheiat contracte cu Maguay Impex SRL. Avand in vedere acuzatiile aduse in dosarul de la Iasi, exista banuiala ca si cei care au semnat din partea statului in respectivele contracte au fost „multumiti” intr-un fel sau altul de catre administratorul firmei Maguay Impex SRL. Spre exemplu, ministerelor Apararii Nationale si de Interne, Maguay a furnizat peste 7.000 de calculatoare. De asemenea, pentru ANAF au fost distribuite 2.500 computere, acestea ajungand in toata tara. Partea si mai interesanta este ca, in contractele de acest gen, Maguay castiga de doua ori: o data din vanzarea sistemelor informatice, iar a doua oara din intretinerea lor, din contractul de mentenanta. In ceea ce priveste contractul cu RAR, Maguay a reinnoit infrastructura de servere a institutiei, ocupandu-se de intretinerea bazei de date. Si referitor la acest contract exista voci din cadrul RAR care sustin ca firma bucuresteana nu si-a facut treaba in mod corespunzator.

Castiga licitatiile la sigur

Majoritatea licitatiilor sunt castigate printr-o metoda extrem de sigura: proiectul tehnic si caietul de sarcini sunt intocmite de angajatii de la Maguay Impex SRL. Practic, aceasta firma face regulile, iar competitorii nu au nici o sansa sa joace dupa regulile prestabilite. In toata schema, un rol foarte important il are firma Microsoft. In toate contractele, Maguay se foloseste de acest nume pentru a castiga credibilitate. Odata ce a devenit Microsoft Certified Partner, firma condusa de Pughin a trecut in proiectele tehnice si in caietul de sarcini anumite produse informatice pe care doar ei le pot procura de la americani. Din momentul in care predau institutiilor aceste proiecte tehnice cu datele pe care vor ei sa le treaca acolo, licitatia e pierduta pentru orice adversar. Situatia de la UMF Iasi confirma tocmai aceste informatii adunate de reporterii BUNA ZIUA IASI.

Specialistii au dovedit ca se folosesc de numele Microsoft

Un raport intocmit de Departamentul de Lupta Antifrauda (DLAF) in urma controlului din aprilie a aratat ca la UMF Iasi s-a stabilit fraudarea celor 1,5 milioane euro pentru dezvoltarea platformei de e-Learning inca din faza depunerii proiectului si a cererii de finantare. Mult mai grav, UMF Iasi a scris proiectul in baza indicatiilor date lui Adrian Ciureanu prin e-mail de catre Corvin Eduard Pughin si Silviu Uta de la Maguay Impex SRL si Laurian Tanasescu de la Euro Management SRL. Proiectul a fost scris astfel incat achizitiile sa se realizeze conform tehnologiilor la care avea acces numai firma Maguay Impex SRL. Prin urmare, avand in vedere ca si caietul de sarcini referitor la organizarea licitatiei de selectare a firmei care urma sa furnizeze tehnologia informatica pentru platforma de e-Learning a fost scris in baza proiectului, nici o alta firma in afara de Maguay Impex SRL nu avea vreo o sansa sa incheie contractul pentru a incasa cei 1,5 milioane euro alocate de UE.

Concluziile DLAF

Faptul ca proiectul a fost fraudat inca din faza scrierii proiectului tehnic pentru platforma de E-learning este una dintre primele concluzii ale raportului DLAF, care se bazeaza, printre altele, si pe transcrierea si interpretarea unor e-mailuri pe care cei implicati in dosarul penal, directorii UMF si firmele mentionate, si le trimiteau, dar si pe corespondenta electronica purtata de acestia cu reprezentantii Microsoft Romania. „Din analiza continutului corespondentei electronice rezulta ca înainte de a fi înregistrata la OI PSI cererea de finantare privind Proiectul «Platforma de e-learning» la Universitatea de Medicina si Farmacie «Gr. T. Popa» Iasi pentru studenti, masteranzi, doctoranzi si rezidenti”, respectiv înainte de data de 11.12.2008, între reprezentantii UMF Gr. T. Popa Iasi si persoane din afara universitatii s-a desfasurat o intensa corespondenta cu privire la aspecte de natura tehnica si financiara privind întocmirea cererii de finantare, a proiectului tehnic (necesarului de echipamente hardware si produse software ori licente) si a bugetului proiectului. Corespondenta s-a purtat între Ciureanu Adrian, Pughin Corvin, Uta Silviu, reprezentanti ai SC Maguay Impex SRL, Chirita Victor si Orosan Ana Maria din cadrul SC Microsoft Romania SRL Bucuresti si Tanasescu Laurian, reprezentantul SC Euro Management Grup SRL”, este una dintre primele concluzii ale raportului DLAF.

De precizat ca platforma e-Learning de la UMF Iasi a fost conceputa exclusiv pe baza tehnologiilor Microsoft.

Ce vorbeau prin e-mail cei implicati

Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta in exclusivitate cateva din continuturile e-mail-urilor pe care si le-au trimis cei implicati. Anchetatorii au interceptat sute de astfel de convorbiri, care demonstreaza ca proiectul de la UMF a fost fraudat inca din faza de concepere. De exemplu, in e-mail-ul cu subiectul „configuratie sw si hw LG UMF Iasi”, transmis de Chirita Victor (Microsoft Account Technology Specialist) în data de 14.02.2008, ora 13.44 catre Uta Silviu, Pughin Corvin din cadrul SC Maguay Impex  SRL, se mentioneaza: „În urma discutiei de marti, am ramas dator cu urmatoarele informatii si precizari despre arhitectura sw si hw (software si hardware – n.r.) pt. proiectul LG UMF Iasi de care sa tineti cont”.

În continuare sunt comunicate date tehnice despre sistemele de operare ori aplicatii Microsoft ce vor fi folosite în cadrul proiectului. In plus, pe data de 22.02.2008, ora 1.41 PM, Ana Maria Orosan (PS Account Manager – Microsoft România) a transmis catre Silviu Uta si Victor Chirita, precum si în copie catre Pughin Corvin e-mail-ul cu subiectul „Varianta Completa necesar infrastructura UMF Iasi”, în care a consemnat: „Spune-mi te rog care este numarul total de statii de lucru (cu tot cu cele 100 de statii cerute ulterior de d-l Ciureanu)”.

Pe 22.02.2008, ora 4.17 PM, Orosan Ana Maria a transmis catre Silviu Uta si în copie catre Adrian Ciureanu, Corvin Pughin si Victor Chirita, e-mail-ul cu subiectul „Varianta Completa necesar infrastructura UMF Iasi”, în care se mentioneaza urmatoarele: „In attach vei gasi un prim draft al preturilor estimative exprimate in euro fara TVA, aferente Open Academic conform configuratiei primite. Imi spui te rog necesarul de CAL-uri pentru OCS Std si Ent? te rog nu uita sa trimiti un prim draft al doc. Tehnice”.

În data de 25.02.2008, ora 15.51, Corvin Pughin a transmis catre Adrian Ciureanu si în copie catre Anne-Marie Orosan, Silviu Uta Silviu si Eduard Pughin e-mail-ul cu continutul urmator: „Nu am prins în calcul licentele pentru antivirus, pc-urile noi (din experienta ne spune aprox. 600 Euro/pc)… mai avem de completat”. La acest e-mail au fost atasate mai multe documente denumite „Descriere proiect UMF 25.02.08.doc” si „Centralizator UMF 25.02.08.xls”.

Complicitatile. Apare si Drugus

În e-mail-ul cu subiectul „proiect Learning Gateway UMF Iasi”, transmis de Corvin Pughin în data de 02.03.2008, ora 19.18, catre Victor Chirita  si Adrian Ciureanu Adrian se mentioneaza: „In contextul emailului trimis de catre Adi ieri cum procedam? Era clar cine e veriga slaba….nu spun dupa razboi… In alta ordine de idei, vreau sa clarific impartirea responsabilitatilor pe la noi, la Maguay”.

Pe 18.03.2008, Anne Marie Orosan i-a transmis lui Ciureanu Adrian e-mail-ul cu subiectul „Buget versiunea cvasi-finala”, cu urmatorul continut „Am discutat cu Corvin si confirmam configuratia de mai jos: Licente Software”. Si urmeaza o insiruire de licente software. Apare si numele lui Drugus.

In data de 27.10.2008, Adrian Ciureanu a transmis catre [email protected], e-mail-ul intitulat „Informatii si documente proiect e-learning (fwd)”, în continutul caruia se fac urmatoarele afirmatii: „In urma discutiei purtate vineri cu Laur si Corvin au fost generate cele 2 mail-uri. Va rog sa planificati o discutie bilaterala pe tema informatiilor pe care le vrea Laur. Al dumneavoastra, AdiC”. Totodata a fost înaintat si un e-mail cu acelasi subiect, „Informatii si documente proiect e-learning”, transmis de Laurian Tanasescu catre Adrian Ciureanu.

Vom reveni.
Comentarii
 • doinitza halciug ex Pavlov chiar aveai nevoie sa afli cat de inutilizabila din pv economic esti.Marele om din buc nu ti-a gasit un job de atatea luni.cu toate diplomele tale unice si puterea sa.vei cunoaste saracia ,umilinta si evident iei calea prostitutiei pt cei zece clienti de cincizeci de euro pe zi.NIMENI nu te va ajuta pt ca isi dau seama ca NU POTI si NU STII NIMIC si esti doar o cocota cheltuitoare.Ne intristeaza ca otravesti din nou aerul iasului si vrem sa dispari cateaua dracului cu neamul tau de vaduva neagra WDW si DIC.Vinde si casele facute pe munca lui Bogdan.Viitorul sinucigas nu ti-a gasit alta utilizare decat desfacerea picioarelor pt el si prietenii sai…esti mai proasta decat credeam…

 • Mai p.r.o.s.t..i de ziaristi! Daca nu ar fi lucrat cu specialisti externi la intocmirea caietului de sarcini, cu cine ati fi vrut voi si OLAF/DNA sa lucreze? Cu doctorii? Doctorii se pricep la oameni. Altii se pricep la sisteme informatice. Ca sa reuseasca un proiect, inca din faza initiala trebuie sa stabilesti obiectivele si sa te consulti cu specialisti pentru a vedea drumul de urmat. Asta-i realitatea! Proiectul a fost implementat si functioneaza? Daca da, care-i problema? Daca nu, atunci sa raspunda cei vinovati? Daca nu atinge parametrii contractati sunt solutii de remediere pe banii furnizorului. Pentru asta nu trebuie arestati oameni si distruse cariere. ma bucur pentru cei de la UMF ca nu mai sunt arestati. Au vazut si judecatorii de la Bucuresti ce pr.o.sti sunt la Iasi cei carei-au arestat. Nu-i cunosc, dar ii sustin pentru ca stiu ce inseamna achizitiile publice.

 • Ba lache, mai lasa vaduva in pace sau te oftigi ca nu te primeste intre picioarele ei.
  Ma frustatule cauta la ma-ta intre craci cate-o belita ceva decat sa cauti la femei vaduve. Lasa femeia in pace daca nu te condamna aste-a pentru hartuiere.

 • am auzit ca insusi bill gates ar fi implicat. cica el a conceput un program special pentru spagarii din toate universitatile romanesti. se cheama windows.

 • Art. 6* – Persoana fizică sau juridică care a participat la întocmirea documentaţiei de atribuire are dreptul, în calitate de operator economic, de a fi ofertant, ofertant asociat sau subcontractant, dar numai în cazul în care implicarea sa în elaborarea documentaţiei de atribuire nu este de natură să distorsioneze concurenţa.

 • Din ce ati scris anterior aveam dubii, acum m-am lamurit. Caracatita pe care o descrieti voi ca fiind construita in jurul Magay de fapt arata cat de serioasa este firma. Sapand in presa puteti afla si voi ca in afara de contractele cu ANAF si MAPN, firma respectiva a livrat echipamente si pentru DIICOT si SRI. Adica si astia-s parte a caracatitei, nu?

  Am verificat OUG 3*, art.6 si intr-adevar asa e. Cu mentiunea ca acolo se scrie ca nu trebuie distorsionata concurenta. Daca anuntul de licitatie a fost publicat si in media accesibile Europa-wide, despre ce distorsionare poate fi vorba? O fi asa ca in Romania exista numai doi specialisti certificati Microsoft, dar in Europa sunt cu zecile.

  Cum ziceam, aveam dubii dar m-am lamurit. Pun pariu cu voi ca raportul OLAF (nu era DLAF) arata de fapt intarzieri in implementarea platformei, restul fiind tras de par de oameni nepriceputi. Sigur o sa urmeze o expertiza care va infirma raportul. Ce-o sa ramana din toata povestea asta? Niste oameni pe care voi i-ati ingropat in noroi degeaba, dupa ce o nevasta isterica s-a folosit de DNA ca sa se razbune pe barbat’su.

 • Bill Gates va fi audiat de DNA si inculpat pentru toate programele produse de Microsoft si cumparate de bugetari! Este concurenta neloiala pentru firmele autohtone din Botosani si Strehaia, care au acelasi obiect de activitate…adica de colnare…
  Am inteles ca si Steve Jobs va fi audiat prin urmasi pentru ca a inventat Apple si nimeni nu poate concura cu el!!

  TARA DE PROSTI SI IDIOTI!! IAR ZIARISTII IN FRUNTE!!

 • Buna ziua, stimati ziuaristi!
  sunt o doamna suparata pe sotul meu. cum ma pot razbuna, va rog? trimit reclamatie direct la DNA sau o duceti voi? vreau sa ma razbun foarte tare si sa ii bag in cicat atit pe amantul lui cit si pe neamurile acestuia si, daca se poate, si pe citiva colegi cu care mai iesea la bere. va rog din siflet, ajutati-ma!!!!

 • Dar de ce va isterizati maica asa?
  Pai daca sunt oamenii nevinovati, o sa devina chiar vedete, victime ale sistemului mafiot ce nu lasa bietele talente sa-si faca treaba!
  Las’ ca vedem noi cum merge platforma aia de la medicina si cate parale face si la propriu si la figurat, mai vedem si ce tata grijuliu e domnul rector ( la viitorul proiect european o sa-si angajeze fetita aia nevinovata si desteapta cu un salariu si mai mare, uite asa sa moara prostii de ciuda).
  Asa ca ce va isterizati atata doamnelor si domnilor? Apropo, voi ce salarii aveti?

 • Vai, ce ma bucur ca am ocazia sa va intreb despre o problema personala de a mea. sotul meu ma inseala de citeva luni. sunt hotarata: vreau sa divortez. Va rog sa imi scrieti daca pot depune cererea de divort direct la DNA. si mai e ceva. noi avem si ceva bunuri impreuna – o canapea, doua fotolii, un set de lingurite de cafea si o perdea cu draperie de catifea. Tot DNA-ul face si partajul? Multumesc pentru inteleger si sprijin!

 • Cucoana,
  la ce zestre ai cred ca barbac-tu te-a inselat cu donsoara rector arasta…(cum naiba o cheama), ca ai vazut ce salariu baban are!
  Io zic sa vorbesti cu domnul rector sa te angajeze la vreun proiect european si sa strangi si tu ceva zestre.
  Ce zici, tanti, nu-i un sfat bun?

 • Dar sunteti partinitori si nedrepti. cum, numai microsoft sunt implicati? cred ca ar trebui cercetati in dosarul DNA si EON – ca au dat curent, sii SONY – sigur s-au cumparat niste boxe de la ei, si Alimentara, ca doar oamenii aia au micat ceva. si, in plus, o prietena de a mea spune ca ar trebui cercetati aia de la Mercedes pentru accidentul lui Huidu. Si, pentru dosarul lui Becali de la DNA ar trebui cercetata Banca Nationla, ca a dat avizul pt tiparirea bancnotelor. daca e sa fie dreptate, atunci sa se cerceteze, frate. nu???? si veeti si pe la universitatea de arte ceva, ca prea striga unu disperat de datu in gat!!!

 • Va scrie un Timisorean plecat din Iasi de dinainte de Revolutie si fara tangenta cu lumea medicala. Dragii mei moldoveni, frati ieseni, ce-i cu circul asra fratilor? Voi nu vedeti cum pute povestea asra? De unde aveti Buna Ziua Iasi stenograme? Cine va da documente secrete pe usa din dos a DNA-ului?!!! Ca nu cred ca aveti tupeul sa le inventati de la cap la coada. Pe Astarastoaie l-am vazut de vreo doua ori la tv si-n afara ca-i ciufulit si tartor peste medici mare lucru nu stiu de el. In schimb, operatiuni de presa ca aceasta de fata am mai vazut. Va zice tata Omida cum se termina: o mai tin cateva luni asa in presa, cu stenograme sa aflati si voi ce vorbesc vipurile in buda, apoi procesul se termina cu achitare. Faptul ca arat de multe date confidentiale ajung in presa arata ca DNA nu are probe la dosar si ca incearca sa-si castige lupta altfel.
  Microsoft credeti ca-si risca reputatia pentru cativa lei? Treziti-va, rade tara de voi ieseni!

 • Bai Bocane si Mazile, voi care va dati cu parerea fara s-aveti habar. Bagati in tartacutele voastre ca tot Caietul de sarcini este IDENTIC cu Cererea de finantare care a fost aprobata de evaluatorii MCSI fiindca indeplinea conditia ELIMINATORIE „Proiectul respectă neutralitatea tehnologică”. In consecinta, Caietul de sarcini, identic cu Cererea de finantare, mosteneste indeplinirea conditiei ELIMINATORIE „Proiectul respectă neutralitatea tehnologică”. Solutia Microsoft a fost luata ca model, atit tehnic cit si financiar, dar Caietul de sarcini era tehnologi neutral, asa cum certifica evaluatorii finanatatorului.

  Ati inteles sau trebuie sa va desenez?

  Apropos, bai ****** si ******, cam cate clase aveti voi si cu ce prilej ati devenit voi atit de specialisti in tehnologie IT? Chiar nu va e rusine?

 • Bai Bocane si Mazile, voi care va dati cu parerea fara s-aveti habar. Bagati in tartacutele voastre ca tot Caietul de sarcini este IDENTIC cu Cererea de finantare care a fost aprobata de evaluatorii MCSI fiindca indeplinea conditia ELIMINATORIE „Proiectul respectă neutralitatea tehnologică”. In consecinta, Caietul de sarcini, identic cu Cererea de finantare, mosteneste indeplinirea conditiei ELIMINATORIE „Proiectul respectă neutralitatea tehnologică”. Solutia Microsoft a fost luata ca model, atit tehnic cit si financiar, dar Caietul de sarcini era tehnologi neutral, asa cum certifica evaluatorii finanatatorului.

  Ati inteles sau trebuie sa va desenez?

  Apropos, bai ****** si ******, cam cate clase aveti voi si cu ce prilej ati devenit voi atit de specialisti in tehnologie IT? Chiar nu va e rusine?

 • Bai Bocane si Mazile, voi care va dati cu parerea fara s-aveti habar. Bagati in tartacutele voastre ca tot Caietul de sarcini este IDENTIC cu Cererea de finantare care a fost aprobata de evaluatorii MCSI fiindca indeplinea conditia ELIMINATORIE „Proiectul respectă neutralitatea tehnologică”. In consecinta, Caietul de sarcini, identic cu Cererea de finantare, mosteneste indeplinirea conditiei ELIMINATORIE „Proiectul respectă neutralitatea tehnologică”. Solutia Microsoft a fost luata ca model, atit tehnic cit si financiar, dar Caietul de sarcini era tehnologi neutral, asa cum certifica evaluatorii finanatatorului.

  Ati inteles sau trebuie sa va desenez?

  Apropos, bai ****** si ******, cam cate clase aveti voi si cu ce prilej ati devenit voi atit de specialisti in tehnologie IT? Chiar nu va e rusine?

 • Bai Bocane si Mazile, voi care va dati cu parerea fara s-aveti habar. Bagati in tartacutele voastre ca tot Caietul de sarcini este IDENTIC cu Cererea de finantare care a fost aprobata de evaluatorii MCSI fiindca indeplinea conditia ELIMINATORIE „Proiectul respecta neutralitatea tehnologica”. In consecinta, Caietul de sarcini, identic cu Cererea de finantare, mosteneste indeplinirea conditiei ELIMINATORIE „Proiectul respecta neutralitatea tehnologica”. Solutia Microsoft a fost luata ca model, atit tehnic cit si financiar, dar Caietul de sarcini era tehnologi neutral, asa cum certifica evaluatorii finanatatorului.

  Ati inteles sau trebuie sa va desenez?

  Apropos, bai ****** si ******, cam cate clase aveti voi si cu ce prilej ati devenit voi atit de specialisti in tehnologie IT? Chiar nu va e rusine?

 • Bai Bocane si Mazile, voi care va dati cu parerea fara s-aveti habar. Bagati in tartacutele voastre ca tot Caietul de sarcini este IDENTIC cu Cererea de finantare care a fost aprobata de evaluatorii MCSI fiindca indeplinea conditia ELIMINATORIE „Proiectul respecta neutralitatea tehnologica”. In consecinta, Caietul de sarcini, identic cu Cererea de finantare, mosteneste indeplinirea conditiei ELIMINATORIE „Proiectul respecta neutralitatea tehnologica”. Solutia Microsoft a fost luata ca model, atit tehnic cit si financiar, dar Caietul de sarcini era tehnologi neutral, asa cum certifica evaluatorii finanatatorului.

  Ati inteles sau trebuie sa va desenez?

  Apropos, bai ****** si ******, cam cate clase aveti voi si cu ce prilej ati devenit voi atit de specialisti in tehnologie IT? Chiar nu va e rusine?

Adauga un comentariu