Local

Micii contribuabili ieseni sunt chemati sa-si declare veniturile la Fisc

Publicat: 11 mai 2012
1

Pana pe 25 mai, contribuabilii din judetul Iasi au obligatia fiscala de a-si declara la Fisc veniturile realizate. Persoanele care au obligatia legala de a depune la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Iasi formularul 200 – „Declaratia privind veniturile realizate din Romania” sunt contribuabilii care au realizat venituri, in anul 2011, din activitati independente, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, cedarea folosintei bunurilor, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare. De asemenea, obligativitatea fiscala se aplica si celor care au realizat venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile imobiliare in cazul societatilor inchise.

De la depunerea acestei declaratii de venit sunt exceptate persoane care au inregistrat pe parcursul anului trecut venituri din din activitati impuse pe norma de venit. In categoria celor exceptati de la depunerea formularului 200 sunt persoanele fizice care au practicat profesii libere, cum ar fi cele de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal sau arhitect sau au realizat anul trecut venituri din drepturi de proprietate intelectuala.

Dupa completare, formularele fiscale pot fi depuse la administratia fiscala unde contribuabilii au domiciliul sau pot fi trimise prin posta, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de catre contribuabili. O alta optiune de depunere este prin mijloace electronice, pe portalul www.e-guvernare.ro
Adauga un comentariu