Sport

Messi, contract pe viata cu Barcelona

Publicat: 08 sept. 2019
1

Clauza din contractul actual al lui Lionel Messi (32 de ani) la Barcelona a cauzat recent discutii, întrucât s-a aflat ca fotbalistul poate pleca gratis oricând doreste. Totusi, catalanii sunt siguri ca acest lucru nu se va întâmpla, si se gândesc sa rasplateasca loialitatea argentinianului.

Conform celor de la Mundo Deportivo, conducerea Barcelonei îi pregateste lui Messi un contract pe viata. Ideea vine de la presedintele clubului, Josep Bartomeu. Acesta se afla în relatii foarte bune cu Jorge Messi, tatal fotbalistului si în acelasi timp impresarul sau, iar o propunere urmeaza sa fie facuta. Actuala întelegere a lui Messi cu gruparea de pe Camp Nou este valabila pâna în 2021, si desi s-au declarat convinsi ca argentinianul nu va pleca, conducerea Barcelonei a discutat deja în comitet ideea unui contract pe viata.

Un contract pe tot restul vietii nu garanteaza, totusi, faptul ca un fotbalist va ramâne la club pâna în momentul retragerii. Andres Iniesta a primit si el un contract similar în 2017, însa un an mai târziu a plecat gratis la Vissel Kobe.

Lionel Messi poate pleca de la Barcelona oricând doreste, potrivit El Pais, cel mai mare cotidian national spaniol. Se pare ca argentinianul a ales sa poata termina contractul la finalul fiecarui sezon, pe 30 iunie.

Oficialii catalanilor sunt constienti ca starul Barcelonei poate pleca oricând, însa aceasta a fost dorinta lui Leo, iar conducerea a ales sa o respecte, pentru a-l face cât mai fericit pe cel mai reprezentativ jucator din istoria clubului.

"Ne asumam ca poate sa plece oricând la finalul oricarui sezon. Asa am convenit", au declarat surse apropiate de clubul lui Josep Maria Bartomeu pentru El Pais. Se pare ca Messi ar fi ales aceasta clauza pentru când va decide sa se retraga în Argentina, tara sa natala. Campionatul din America de Sud pare a fi singura destinatie pe care Leo ar lua-o în considerare, pentru când va simti ca nu mai face fata la cel mai înalt nivel.
Adauga un comentariu