National

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru elevii care incep astazi examenul de Bacalaureat

Publicat: 13 iun. 2016
1
Presedintele Klaus Iohannis le-a urat succes elevilor care incep astazi, examenul de Bacalaureat. Totodata, el a atras atentia ca peste 45.000 de elevi din clasele a XII-a si a XIII-a nu vor intra in examen, precizand ca „este nevoie sa investim mai mult efort” in procesul educational.
„Astazi incepe examenul de bacalaureat si urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi inscrisi. Imi doresc ca fiecare dintre voi sa obtineti rezultate bune si foarte bune, bazate pe dedicarea voastra din toti acesti ani. Insa, tot astazi, tpeste 45.000 elevi din clasele a XII-a si a XIII-a nu vor intra in examenul de bacalaurea. Cred ca este nevoie sa investim mult mai mult efort in a asigura tuturor elevilor un parcurs educational complet si pe masura potentialului lor”, a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.
Totodata, el a mai precizat ca „Romania nu isi poate permite sa lase un procent atat de insemnat din generatiile tinere fara o sansa reala de integrare in piata muncii la un nivel adecvat” si i-a indemnat pe romani sa isi exprime ideile cu privire la programul „Romania Educata”: „Astept ideile tuturor celor interesati in a creiona o viziune pentru a schimba aceasta stare de fapt la www.romaniaeducata.eu!”, a conchis seful statului. Administratia Prezidentiala a lansat, vineri, consultarea online din cadrul programului „Romania Educata”, initiat de presedintele Klaus Iohannis, care contine si un chestionar cu privire la domeniul educatiei, directiile in care ar trebui investit si tipul de educatie pe care ar trebui pus accentul.
Adauga un comentariu