International

Merkel, palma pentru Erdogan. Decizie controversata

Publicat: 06 oct. 2016
1

Coalitia guvernamentala condusa de Angela Merkel a decis sa abroge un articol din codul penal, pentru a proteja un comediant care a fost dat in judecata de Recep Erdogan. Artistul ar fi compus o poezie satirica in care il prezenta pe presedintele Turciei drept pedofil si zoofil, relateaza Antena 3, care citeaza postul de televiziune ZDF.

Articolul abrogat prevedea posibilitatea declansarii urmaririi penale pentru injurii adresate unui oficial strain. Decizia de eliminare a acestui articol din codul penal survine la doua zile dupa ce justitia germana a clasat dosarul deschis in urma plangerii presedintelui turc, instanta germana apreciind ca recitarea poemului s-a incadrat in limitele libertatii de exprimare.

Poemul, in care comicul german Jan Boehmermann il prezinta pe presedintele Erdogan drept pedofil si zoofil, a fost difuzat de postul public de televiziune ZDF prima data pe 31 martie, la o emisiune satirica, si din nou pe 2 aprilie, eveniment ce a provocat proteste vehemente din partea Ankarei, care a decis sa-l actioneze pe comic in judecata.
Adauga un comentariu