International

Merkel cere masuri impotriva celor care posteaza mesaje xenofobe pe Facebook

Publicat: 10 sept. 2015
1

Cancelarul german Angela Merkel considera ca reteaua de socializare Facebook ar trebui sa actioneze intr-un mod mai energic impotriva utilizatorilor care posteaza mesaje xenofobe sau care incita la violenta. Sefa guvernului de la Berlin a facut astfel aluzie la mesajele ce arata resentimentele aparute in randul populatiei in urma valului de refugiati.

„Atunci cand persoane, folosind identitatea lor, incita la violenta pe retelele de socializare, nu doar statul trebuie sa actioneze, ci si compania Facebook trebuie sa ia masuri impotriva acestor mesaje”, a spus Angela Merkel intr-un interviu acordat cotidianului Rheinische Post, ce va fi publicat vineri.

In opinia sa, Facebook are deja reguli pentru astfel de situatii si aceste reguli trebuie aplicate.

Desi reteaua de socializare Facebook permite o comunicare „mai dezinhibata”, cancelarul german s-a aratat sceptica asupra caracterului inofensiv al dezbaterilor pe Internet. Ea a amintit ca xenofobia nu este ceva nou si manifestarile extremei drepte sunt de asemenea expuse in public.

„Din acest motiv, cer tuturor sa se impotriveasca oamenilor care au ura in inima si sa stea departe de ei. Acestia nu doresc nimic bun”, a mai spus Angela Merkel.

In ultimele luni in Germania s-au inmultit atacurile asupra centrelor de primire a refugiatilor, actiuni puse de guvernul de la Berlin pe seama extremei drepte.
Comentarii
  • femeia asta a pierdut contactul cu realitatea, impune cote de refugiati tarilor europene, cere masuri pe facebook, etc, nu realizeaza ca acesti salbatici, in cea mai mare parte, ar trebui trimisi la ei acasa.

Adauga un comentariu