Actualitate

Mergeti la alt spital din Iasi daca il gasiti pe acest medic de garda! Multe femei au patit-o cu el

Publicat: 26 iul. 2016
1

@ Ca de fiecare data, pacientul nu are dreptate si medicul nu primeste nicio sanctiune, chiar daca este evident ca a gresit @ Un medic de la un spital din Iasi este anchetat pentru ca nu si-a indeplinit atributiile si a pus in pericol viata unei gravide, dar si a fatului

Ieri, comisia de disciplina de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi s-a intrunit pentru a stabili sanctiunile impotriva medicilor care nu au internat o gravida pe motiv ca unitatea medicala nu era de garda. Femeia, in varsta de 40 ani, la a noua sarcina, cu dilatatie de 7 centimetri, a fost obligata sa se urce intr-un taxi, fara asistenta medicala, si sa se deplaseze, singura, la Maternitatea Elena Doamna. La scurt timp de la internare, femeia a nascut. La Maternitatea Cuza Voda era de garda dr. Mariana Butnaru, sefa garzii. In momentul in care gravida a ajuns in triaj, aproape de miezul noptii, a discutat cu dr. Marius Popa, medic rezident anul IV. Conducerea maternitatii a declarat ca medicii aveau obligatia sa interneze gravida, asa cum prevede si regulamentul de ordine interna. De precizat ca, era vorba de o gravida cu risc, deci o urgenta.

In urma unei anchete interne, s-a decis ca ambii medici sa fie sanctionati de membrii comisiei de disciplina. Ieri, comisia de disciplina, a carei presedinte este prof. dr. Mircea Onofriescu, a decis sa se intruneasca, din nou, joi. Decizia a fost luata dupa ce avocatul dr. Mariana Butnaru a cerut un termen pentru a aduce completari la declaratia data de medic. Desi medicul Butnaru a avut timp destul sa completeze declaratia, trecand aproape o luna de cand a dat prima nota explicativa, totusi, comisia de disciplina a ingaduit un nou termen. In ceea ce priveste sanctiunea pentru medicul rezident Marius Popa, acesta va scapa basma curata. Din discutiile care au avut loc ieri, membrii comisiei ii vor interzice sa mai faca garzi, impreuna cu dr. Mariana Butnaru.

Nu este prima reclamatie la adresa medicului obstetrician Mariana Butnaru, de-a lungul anilor fiind acuzata de mai multe ori de culpa medicala. In urma cu trei ani, magistratii de la Curtea de Apel Iasi i-au interzis acesteia exercitarea profesiei de medic, specializarea obstetrica-ginecologie. Sentinta a fost data in cadrul procesului in care medicul iesean a fost acuzat de neglijenta in serviciu. Dr. Mariana Butnaru a fost acuzata initial de procurori atat de vatamare corporala, cat si de neglijenta in serviciu, dupa ce a chiuretat o femeie care nu era insarcinata. Doctorita i-a platit victimei suma de 100 mii lei drept despagubiri si astfel acuzatia de vatamare corporala a disparut, ca urmare a intelegerii partilor.

Medicul Butnaru a fost trimis in judecata numai pentru neglijenta in serviciu. In timpul chiuretajului, medicul ginecolog i-a perforat intestinul gros pacientei si aceasta a fost operata la Spitalul Sf. Spiridon. O perioada, femeia a fost obligata sa poarte o punga la abdomen, pentru eliminarea materiilor fecale. In ianuarie 2011, a mai avut loc insa un incident, in care au fost implicate mai multe cadre medicale, printre care si dr. Butnaru. Parintii unui bebelus decedat inainte de nastere au aflat dupa inmormantare ca pruncul lor era de fapt fetita, si nu baietel, asa cum spusesera medicii. In acest scandal au fost implicati mai multi medici de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, printre care si dr. Mariana Butnaru.
Comentarii
  • Am fost si eu la consult la dumneaei la centrul particular unde lucreaza…am facut o programare pt eco endo…cand am ajuns a zis ca nu poate sa imi faca ca nu dispune de aparat dar a insistat sa imi faca una pelvina ….fara sa beau nimic (cu vezica goala) m-a speriat ca am etc……si ca mai bine sa o contactez cand e de garda la spital…:D asta imediat dupa ce a consultat-o pe matusa inainte si a primit aceeasi recomandare….iti vine sa dai cv unui medic dar dupa ce vezi ca se implica si are grija ….cel mai urat e sa te bage in sperieti, sa te faca sa te simti „obligat” sa ii dai …

  • Acum 5 ani , dumneaei i s-a suspendat dreptul de a mai practica activitatea de dr. Cautati in arhiva si veti vedea mai multe dedesupturi. Cum de mai face garzi, munceste?!
    Am fost si eu pacienta dnei, dar din pacate acum 6-7 ani in urma, un ecograf era o noutate, ptr dna, si nu stia sa il foloseasca.

  • Rasul lumii.Onofriescu sanctionat de ANI ,cercetat de DNA raspunde de etica din Cuza Voda.Pai cum o s-o sanctioneze pe Butnaru cand el a reangajat-o si e colaboratoarea lui la Clinica de Fertilizare ?

Adauga un comentariu