National

Mentorul celei mai bune echipe de robotica din Europa distruge invatamantul romanesc: Prafuit, invechit, distruge…

Publicat: 20 iul. 2018
1

Alexandru Budin, mentorul echipei de robotica a Colegiului National "Ecaterina Teodoroiu“ din Targu Jiu, declarata cea mai buna echipa din Europa de la Campionatul Mondial care a avut loc in SUA, a postat un comentariu pe pagina sa de Facebook in care face o analiza asistemul educational din Romania. Alexandru Budin, Head of Technology la CP+B London, este de parere ca sistemul educational reprezinta o frana in calea creativitatii copiilor, vechi, prafuit, ca nu tine cont de evolutia societatii si ca e construit astfel incat sa pedepseasca orice abatere de la linia pe care o urmeaza neabatut. 

”Consider ca sistemul educational actual din Romania distruge creativitatea copiilor, multi profesori se asteapta ca toti copiii sa fie la fel si sa gandeasca la fel si sa ia note mari, ca asa au fost si ei educati la randul lor. Fiecare profesor vrea note mari la materia lui, nu il intereseaza ca tu, poate, nu ai o inclinatie catre acel subiect. Si daca elevul ia note mici la acel subiect, nu conteaza ca el nu are inclinatie catre asta, e automat vazut ca un elev prost. Si normal ca asta il va afecta mai tarziu cand notele conteaza la admitere, pentru ca asa e la noi. E un sistem stupid care trebuie schimbat. Sistemul a fost util atunci cand singurele job-uri disponibile erau in uzine si fabrici.

El este tanarul roman care a atras atentia serviciilor secrete din Marea Britanie! Uite ce a facut 

Majoritatea profesorilor puncteaza copiii in functie de ce parere au formata despre ei, «daca le place de ei sau nu», sau daca e la pregatire la ei sau nu, sau daca i-au dezamagit cu ceva sau nu. Ca asa e la noi, in loc sa ajuti copilul, mai bine te razbuni, ca e mai usor. Sistemul educational este atat de vechi si prafuit, nu tine cont de evolutia umana, de creativitate sau de evolutia tehnologiei, e facut sa pedepseasca orice elev care e diferit, si nu sa lucreze cu el. Am un mesaj catre parintii care le zic copiilor «Da colegul tau de ce a putut sa ia 10 si tu nu» (si parintii mei au facut la fel, pentru ca asa au fost si ei obisnuiti). Opriti-va din a mai face asta! Distrugeti orice farama de creativitate si orice farama de respect de sine pe care copilul il are.

Copilul vostru nu trebuie sa fie la fel ca altul. Scopul nu este ca el sa fie cel mai bun, ci ca el sa fie fericit si sa ii placa ce face si sa fie ajutat sa gaseasca ce ii place sa faca. Educatia nu trebuie sa fie un concurs, ci un mijloc prin care un copil se poate dezvolta la pasul lui, nu la un ritm impus, si in domeniul care il atrage cel mai mult. Cum zicea si Socrate: «Educatia este imblanzirea unei flacari, nu umplerea unui vas», si din pacate la noi, momentan, este numai umplerea unui vas“, a scris Alexandru Budin. 
Comentarii
  • lasati vrajeala .
    invatzamantul asta asa prafuit cum este scoate aur si argint din copii . uitati-va numai la balcaniada de informatica unde liceul de informatica moisil iasi are anul acesta argint !!!
    iar concrsul de robotei este o frectie unde interesele financiare sunt enorme – pt cine nu stie e o facatura de concurs deloc transparenta .

Adauga un comentariu