Eveniment-Social

Medicina scolara ar putea ramane in subordinea DAC

Publicat: 20 oct. 2015
1

Luna viitoare, conducerea Sindicatului Sanitas Iasi va organiza o intalnire cu parlamentarii ieseni pentru a le aduce la cunostinta anumite probleme din sistemul medical, care pot fi rezolvate doar prin modificari legislative. Nici pana astazi nu s-a decis daca medicina scolara va trece in subordinea unui spital sau a directiilor de sanatate publica. De cativa ani, medicina scolara este in administrarea Directiei de Asistenta Comunitara (DAC), directie ce apartine de primaria municipiului Iasi.

„Exista trei optiuni in ceea ce priveste medicina scolara, sa treaca la un spital sau la directia de Sanatate Publica, ori sa ramana la DAC. Nu s-a hotarat nimic. Pentru a rezolva aceasta problema este nevoie de modificarea a doua cuvinte si o virgula in actul normativ, adica la finantarea spitalelor sa fie adaugata si medicina scolara. Pentru ca exista mai multe probleme in sistemul medical, ce pot fi rezolvate numai prin modificari legislative, am solicitat o intalnire cu parlamentarii ieseni, in special cu cei care au legatura cu sistemul sanitar, pentru a le aduce la cunostinta astfel de situatii. A doua problema ce poate fi rezolvata, tot prin modificare legislativa, se refera la statutul personalului din crese. Cand este vorba de majorare salariala, apartin de asistenta sociala, iar cand apare alta problema se spune ca apartin de invatamant. De asemenea, vom aduce in discutie si posibilitatea completarii studiilor personalului medical la nivel de studii superioare. Este greu, dar trebuie sa incercam”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi.
Comentarii
  • O porcarie,ce treaba are DAC-ul cu medicina? Din cate citesc prin presa la DAC sunt destule afaceri de pe urma carora o „blonda” o duce foarte bine.Medicii cu medicii,sarlatanii cu sarlatanii.

Adauga un comentariu