Local

Medicii sunt in alerta. Fenomen sinistru la Iasi in apropierea Craciunului

Publicat: 12 dec. 2014
1

@ Medicii si-au dat seama ca astfel de situatii pot produce adevarate drame in familie @ Totul se intampla in apropierea Craciunului @ Medicii raman in garda pentru a interveni la cazurile critice

Medicii trag un semnal de alarma legat de fenomenul care ingrozeste orice familie. Doua cazuri teribile au avut loc intr-o singura zi. Medicii au fost neputinciosi chiar daca au incercat sa faca tot posibilul pentru pacientii in stare critica. Chiar daca pare incredibil, apropierea sarbatorilor de iarna aduce ganduri negre in multe familii despartite de mii de kilometri. Cei mai afectati sunt parintii care au copiii plecati in strainatate si care au uitat sa mai treaca pragul casei de ani de zile. Starile severe de depresie pun stapanire pe batranii impovarati de greutati si dor.

O femeie in varsta de 64 de ani a decis sa puna capat vietii intr-un mod sinistru. S-a aruncat de la geamul apartamentului de la etajul doi. Impactul cu asfaltul i-a cauzat traume severe, iar deznodamantul a fost previzibil. Vecinii i-au sarit in ajutor, iar batrana a fost transportata de urgenta la spital. Dupa cateva ore s-a declarat decesul pacientei cu politraumatisme. Ieri a fost transferat din Botosani la Iasi un barbat in varsta de 58 de ani care a facut un gest cutremurator. Dorul si dezamagirile din partea celor dragi l-a indemnat sa-si doreasca cu orice pret moartea. Si-a turnat benzina din cap pana in picioare si a avut curajul sa-si dea foc. A ars ca o torta vie, iar acum se zbate intre viata si moarte. Arsurile de pe corpul barbatului i-a facut pe medicii ieseni sa decida transferul acestuia la Bucuresti. Conditiile meteo nefavorabile, respectiv ceata deasa, au impiedicat transferul aerian, pacientul fiind oprit la Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) in sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

„La Unitatea de Primire Urgente Iasi (UPU) au ajuns doi pacienti cu tentativa de suicid. O femeie de 64 de ani din Iasi s-a aruncat de la geam si a ajuns la spital cu traume severe la nivelul capului, toracelui si cu fractura de abdomen. Din nefericie in acest caz s-a declarat decesul. De la Botosani a fost transferat un pacient cu arsuri prin flacara pe 80 la suta din suprafata corpului, de gradele I, II, III. Starea acestuia ramane una critica, iar transferul la Bucuresti a fost imposibil din cauza conditiilor meteo. Remarcam faptul ca in apropierea sarbatorilor se produc tot mai multe tentative de suicid pe fondul unei stari severe de depresie. Frecvente sunt cazurile celor care au copiii plecati peste granite si resimt singuratatea mai apasator in preajma Craciunului”, a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenta in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.
Adauga un comentariu