Eveniment-Social

Medicii sunt in alerta! Boala care face ravagii in Arges a ajuns la Spitalul de copii din Iasi

Publicat: 21 feb. 2016
1

@ Bebelusul in varsta de un an a fost adus la spital in stare foarte grava, dupa ce a fost tratat, la domiciliu, pentru sindrom diareic acut, timp de doua saptamani cu antibiotice @ Mama s-a sfatuit telefonic cu un medic @ Doctorii de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi spera ca bebelusul sa depaseasca perioada critica, cand poate sa apara insuficienta renala

Medicii de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi sunt optimisti in privinta evolutiei starii de sanatate a bebelusului transferat, vineri, 19 februarie, seara, cu elicopterul SMURD, de la Bacau. Micutul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic acut, cu afectarea functiei renale. Dupa cum au precizat medicii, copilul era la un pas de a face sindrom hemolitic uremic, o boala care face ravagii in Arges, dupa ce 3 copii au decedat si alti zece sunt internati la Spitalul Marie Curie din Bucuresti. Copiii a fost internati cu infectii digestive grave, provocate de E. coli sau rotavirus.

Chiar si in aceste conditii, medicii nefrologi de la Spitalul Sf. Maria din Iasi spera ca micutul in varsta de un an sa nu faca insuficienta renala. Timp de doua saptamani, copilul a fost tratat la domiciliu, pentru sindrom diareic acut. Dupa cum au spus medicii, mama l-a tratat cu antibiotic, dupa ce s-a sfatuit telefonic cu un medic din Bacau. Cand a vazut ca starea de sanatate a copilului se inrautateste de la o zi la alta, mama a mers la un laborator de analize privat si medicii de acolo, cand au vazut rezultatele, au indemnat-o sa mearga de urgenta la spital. Vineri, 19 februarie, mama s-a prezentat cu bebelusul la spitalul din Bacau si seara a fost transferata la unitatea medicala din Iasi.

„Astazi (ieri-n.r.), starea de sanatate a copilului este buna. Dupa administrarea tratamentului de specialitate, i-a crescut hemoglobina si asta inseamna ca gradul de anemie a mai scazut si valorile bilirubinei au scazut, ceea ce inseamna ca icterul incepe sa se retraga. Sa speram ca vom putea evita o eventuala agravare a starii de sanatate. Ma refer la aparitia unei insuficiente renale. La internare, copilul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic acut, cu urme de sange si proteine in urina, ceea ce arata ca exista o afectare a functiei renale. Copilul era la un pas de insuficienta renala, de sindrom hemolitic uremic. A fost internat pe terapie, la sectia de nefrologie. Noi am trimis probe si la institutul din Bucuresti. Testul pentru rotavirus a iesit negativ, dar facem in continuare alte teste, pentru a vedea care este cauza. Copilul a fost tratat la domiciliu pentru sindrom diareic acut. Doua saptamani a fost tratat cu antibiotice, dupa ce mama s-a sfatuit telefonic cu un medic”, a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de copii Sf. Maria din Iasi. Sindromul uremic este o afectiune grava, insotita de insuficienta renala si care asociaza existenta unor dezechilibre electrolitice, metabolice, care se dezvolta in paralel cu deteriorarea functiei renale. Uremia presupune existenta in sange a unor produsi metabolici care, in mod normal, sunt eliminati pe cale renala.
Comentarii
Adauga un comentariu