Eveniment-Social

Medicii se specializeaza pe ingrijirea nou-nascutului

Publicat: 24 iun. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:226513;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Timp de un an, medicii neonatologi, pediatri, obstetricieni, medici de familie, asistente medicale si moase vor face cursuri de formare pentru imbunatatirea competentelor profesionale in ingrijirea nou-nascutului. In cadrul acestor cursuri, personalul medical va acumula noi cunostinte in domeniul neonatologiei, dar si de initiere in tehnologia informatiilor si comunicarii. Cursurile vor incepe in iulie si se vor finaliza in luna iunie 2012. Printre subiectele abordate in cadrul cursurilor de neonatologie se numara: reanimarea nou-nascutului, stabilizarea nou-nascutului, urgente neonatale, urgente chirurgicale neonatale, infectii neonatale, durerea la nou-nascut, managementul tehnologiei medicale etc. Participantii vor putea lua parte si la cursuri de initiere in tehnologia informatiilor si comunicarii pentru personalul din domeniul sanatatii, posibilitatea de aprofundare la distanta a cunostintelor in domeniul neonatologiei.
Cursurile se desfasoara in cadrul proiectului european „Formarea profesionala in domeniul neonatologiei si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sanatatii”, implementat de Fundatia CRED, Centrul Romano-Elvetian pentru Dezvoltarea Sistemului de Sanatate, in calitate de partener principal, si de Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa, SIVECO Romania SA si Colegiul Medicilor din Romania, ca parteneri ai proiectului.
Comentarii
  • poate aud si sefii arcadia hospital si trimit angajatele de pe neonatologie (doctorii) la ceva cursuri sa mai invete ca sunt ZEROOOOOOOOOOO. O sectie atat de importanta si cu ce riscuri. tb sa te rogi sa ai un bb sanatos.

Adauga un comentariu