Eveniment-Social

Medicii de la Spitalul Militar din Iasi, chemati de acasa pentru a prelua pacientii de la UPU

Publicat: 02 aug. 2016
1

Luni seara, dupa explozia din blocul de pe strada Vascauteanu din Iasi, pacientii care se aflau in UPU din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi au fost dirijati catre o alta unitate medicala, pentru a face loc ranitilor. Conform unui protocol incheiat intre Spitalul Sf. Spiridon si Spitalul Militar, intr-o astfel de situatie, pacientii care se pot deplasa si nu reprezinta o urgenta sunt preluati de medicii de la unitatea medicala a Ministerului Administratiei si Internelor.

Luni seara, aproximativ 20 de pacienti din UPU de la Spitalul Sf. Spiridon au fost dirijati catre Spitalul Militar, la doua statii de tramvai distanta. Supriza, majoritatea pacientilor nici nu a vrut sa se clinteasca de pe scaune. La insistentele medicilor din UPU, acestia au iesit din unitatea medicala si s-au asezat pe banci, in curte. Spitalul Militar a chemat de la domiciliu medici pentru a face fata unui numar mare de pacienti.

„I-am rugat pe pacientii care se aflau in sala de asteptare si care se puteau deplasa fara probleme sa mearga la UPU de la Spitalul Militar, unde erau asteptati, dupa ce am discutat cu colegii de acolo. Doar cativa au inteles ca este vorba de o situatie de urgenta, pentru ca medicii acordau ingrijiri medicale ranitilor din explozie, si s-au deplasat la celalalt spital. Ceilalti au iesit afara, au stat pe banci si au asteptat sa plec pentru a reintra in UPU si a solicita sa fie consultati. Acesti pacienti au manifestat o lipsa de intelegere fata de persoanele ranite in explozie, dar si fata de personalul medical care prelua aceste cazuri. Nu se stia cati raniti sunt, cate persoane vor ajunge la spital. Colegii de la Spitalul Militar au tinut legatura cu noi si ne intrebau de ce nu vin pacientii. Oamenii trebuie sa inteleaga ca in anumite situatii trebuie sa mearga la alt spital sau la domiciliu si sa revina a doua zi”, a spus prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD Iasi.
Adauga un comentariu