Eveniment-Social

Medicii de la Ambulanta pot oricand sa cedeze de epuizare

Publicat: 22 apr. 2013
1

@ Doar unul dintre medicii de la Serviciul de Ambulanta Iasi a ales sa se reintoarca la unitatea medicala dupa ce  a muncit in Anglia timp de doi ani @ Ambulanta lucreaza cu 19 medici in loc de 32, iar posturile libere au fost anulate de catre Ministerul Sanatatii @ Directorul unitatii medicale recunoaste ca doctorii pot oricand veni sa spuna ca nu mai pot face fata

Medicii de la Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi plecati sa lucreze in alte tari nu se grabesc sa se reintoarca. Doar un singur doctor se va reintoarce sa lucreze la Ambulanta dupa ce timp de doi ani a muncit in Anglia. Este vorba de medicul Nicolai Puha care ar trebui sa-si reia activitatea in aceasta vara. Exista posibilitatea ca si medicul Cecilia Mera sa revina sa lucreze la Iasi, dar nu la Ambulanta, deoarece se specializeaza pe terapie intensiva in Franta si i s-a oferit si posibilitatea sa lucreze acolo. Despre reintoarcerea dr. Mera, s-ar putea discuta abia dupa un an cat mai are de stat in Franta. „Avem trei medici plecati la munca in strainatate. In luna iunie se intoarce doar dr. Puha. Cel care lucreaza in Germania a spus clar ca nu mai revine, iar dr. Cecilia Mera ar trebui sa revina peste un an. Nu cred ca se mai intoarce la Ambulanta, pentru ca ea se specializeaza pe terapie intensiva. In Franta i s-a oferit posibilitatea sa-si faca specializarea si, in acelasi timp, sa si lucreze”, a declarat dr. Florin Agapi, manager la Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi.

La Ambulanta nu se mai pot angaja medici

La SAJ Iasi ar trebui sa fie angajati 32 de medici, dar activitatea se desfasoara cu doar 19 doctori. Nu se pot face angajari pentru ca posturile libere au fost anulate de catre Ministerul Sanatatii. In aceste conditii, solicitarile de la Ambulanta trebuie sa fie acoperite cu medicii care sunt. „Nu mai avem posturi ca sa putem face angajari. Mai mult, la noi se pot inscrie la concurs doar medicii de urgenta sau medici de familie cu atestat de medicina de urgenta. Conform normativului ar trebui sa avem un medic la 30 de mii de locuitori. La Ambulanta, medicul lucreaza in ture si isi completeaza numarul de ore si cu garzi. Medicul lucreaza 12 cu 24 si 12 cu 48. Sunt putini medici, dar nu avem alta posibilitate. Ii chinuim pe cei pe care ii avem. Exista si posibilitatea sa cedeze din cauza suprasolicitarii. Ne asteptam sa vina sa ne spuna ca nu mai pot face fata”, a spus dr. Florin Agapi.
Comentarii
  • las’ ca pentru unii dintre ei este raiul pe pamant : garzile le umplu portofelele la greu ! nici nu si-ar dori sa se mai intoarca vreun coleg ca le-ar lua painea de la gura…

  • de restul medicilor plecati in strainatate nu vorbiti? de asistentii medicali plecati nici atat! doctorul agapi sa nu sa se mai planga ca si.a facut plinul! sa mai munceasca si el, sa mai faca cate o garda din cand in cand, e medic, ere o diploma sa o foloseasca!

  • he, he…. asistentii muncesc mai mult ca medicii….. super tare…. cara bolnavul dintr-un loc in altul…. hai sa fim seriosi. doar ca fac multe transporturi …. de pacienti…. in rest ce fac?…. pt orice medicament tr sa ceara voie medicului. pun si ei cate o branula si ,,, sunt foarte obositi.
    ei, Crihan si iordache sunt bucuroase cu asa putine locuri pt alti medici. ele oricum nu prea au ce face pe acasa…. si le place mai mult balacareala de la AMB. in rest, toata lumea e bucuroasa cu mai multe garzi.

  • Aveti grija mare voi soferii de pe ambulante sa se inchida bine portiera din dreapta pentru anu ramane fara medici sau asistenti cind dorm pe portiera MULT TUPEU MAI AU NESIMTITII SI SPAGARII ASTIA DE PE AMBULANTE

Adauga un comentariu