Sport

Medaliatii de la Jocurile Europene au fost premiati de COSR

Publicat: 08 iul. 2015
1

Zi fericita pentru sportivii români care s-au întors cu medalii de la prima editie a Jocurilor Europene, desfasurate la Baku. COSR i-a recompensat pentru performantele obtinute în Azerbaidjan. Cea mai mare suma a primit-o Ana Maria Branza, care a urcat de doua ori pe cea mai înalta treapta a podiumului.

COSR a premiat cele mai valoroase rezultate obtinute de români la Jocurile Europene. Medalia de aur a fost recompensata cu 15.000 de lei, cea de argint cu 9.000 lei, iar bronzul cu 6.000 lei. Sportivii clasati pe locurile 4-6 au primit 5.000, 3.000 si, respectiv, 2.500 lei. România a cucerit 12 medalii în Azerbaidjan.

„Puteam avea rezultate mai bune. Daca unele federatii tratau altfel aceasta competitie, cu siguranta ne puteam bucura de mai multe medalii”, a declarat presedintele COSR, Alin Petrache.

Chiar daca seful COSR se astepta la mai mult, rezultatele de la Baku le dau sperante sportivilor români pentru Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio.

„M-as bucura tare mult ca la Rio sa repetam cel putin rezultatele de aici, de la Baku. Cred ca ar fi extraordinar pentru toata lumea”, crede Marius Berbecar, medaliat cu bronz la paralele în Azerbaidjan.

„Sunt foarte multumita, mai ales ca s-a repetat rezultatul de la Europene. E tot un argint pe proba olimpica, un rezultat care ne poate duce la Rio. Si speram sa se repete si la Mondiale”, a spus Elena Meroniac, care s-a clasat pe locul 2 în proba de kaiac dublu.

De la festivitate au lipsit componentii loturilor de spada si sabie, aflati în pregatire la Busteni pentru Campionatul Mondial de la Moscova, care va începe pe data de 13 iulie.
Adauga un comentariu