Actualitate

Masuri fara precedent la Sarbatorile Iasului. Ce au decis sefii Primariei

Publicat: 05 oct. 2015
1

@ Sute de forte de ordine din Iasi vor patrula pe strazi pe parcursul desfasurarii sarbatorilor municipiului @ Mai multe artere din oras vor fi inchise complet in toata aceasta perioada @ Mai multe puncte de informare vor fi deschise in cele mai circulate zone din municipiu

Iesenii se pregatesc, din nou, de sarbatoare. In cadrul unei sedinte tehnice, care s-a desfasurat la sediul Primariei municipiului Iasi, reprezentanti ai administratiei locale si ai fortelor de ordine, s-au întalnit pentru a pune la punct ultimele detalii privind masurile de securitate. Astfel, cu ocazia manifestarilor prilejuite de cea de-a XXIV-a editie a Sarbatorilor Iasului, pentru ca evenimentele sa se desfasoare în conditii optime de siguranta, sute de forte de ordine se vor afla pe strazi la manifestarile cultural-artistice si religioase la care participa un public numeros. Vor fi amenajate si trei puncte de informare ale cetatenilor, unde acestia se pot adresa direct lucratorilor din cadrul Politiei Locale, ai Inspectoratului Judetean de Politie sau Jandarmeriei Iasi, fie pentru informare sau pentru a solicita interventia acestora. Unul dintre aceste puncte va fi amplasat pe Bulevardul Stefan Cel Mare si Sfant, al doilea pe Esplanada de la Palas, în timp ce al treilea punct de informare va fi amenajat în zona garii.

„S-au stabilit toate detaliile, locatiile si masurile de siguranta pentru saptamanile ce urmeaza. Jandarmii colaboreaza cu toate structurile implicate pentru a asigura buna desfasurare a acestor evenimente, precum si ordinea si siguranta publica. Ca si anul trecut, vom primi ajutorul Brigazii Mobile de Jandarmerie de la Bacau. De asemenea, Directia de Sanatate Publica (DSP), Directia Sanitar Veterinara (DSV), Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) si Serviciul de Ambulanta vor colabora cu Inspectoratul de Jandarmerie, pentru a fi pregatiti sa facem fata oricarei situatii. Noi, fortele de ordine, ne aducem aportul pentru ca, în anul 2021, Iasul sa devina Capitala Culturala Europeana”, a declarat Dr. Mircea Tulica, inspector sef în cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Iasi. Politia de Frontiera se va ocupa de fluidizarea traficului de la punctele de intrare în tara, pentru a nu exista probleme cu fluxul de cetateni care vin din Republica Moldova sau Ucrainia, special pentru Sarbatorile Iasului.   

Mai multe strazi vor fi inchise traficului

Autoritatile locale dau asigurari ca anul acesta arterele de circulatie vor fi inchise doar temporar si nu pe întreg parcursul Sarbatorilor Iasului. Una din strazile urbei va fi totusi inchisa permanent în aceasta perioada. Este vorba despre strada Sarmisegetuza, din cartierul Alexandru cel Bun. Si Splai Bahlui Mal Stang va fi inchis pe o perioada scurta, momentul de varf fiind sambata, cand aproximativ 150 de autocare ale pelerinilor, venite din zona Voluntari, vor stationa pe acest tronson de drum. „Tratam acest eveniment cu maxima seriozitate si speram ca totul sa iasa bine. La intersectia strazilor Crisan cu Horia se va amenaja un cort pentru pelerini si, de asemenea, la Spitalul Clinic de Recuperare vor exista cateva paturi rezervate pentru urgentele legate strict de acestia. In caz de nevoie, îi putem caza la caminul pentru ajutor social”, a declarat Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iasi. Pentru ca totul sa decurga fara incidente, jandarmii le recomanda persoanelor care participa la diferite evenimente ce implica prezenta unui public numeros, sa manifeste rabdare si sa nu intre în conflict cu ceilalti participanti. Manifestarile pe fondul consumului excesiv de alcool vor fi drastic sanctionate de catre fortele de ordine.
Adauga un comentariu