National

Masura controlului judiciar, mentinuta fata de Darius Valcov si Minel Prina

Publicat: 13 apr. 2016
1

Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, precum si fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, inculpati pentru infractiuni de coruptie intr-un dosar pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), raman sub control judiciar, conform deciziei luata de magistratii acestei instante miercuri.

Potrivit solutiei pronuntata miercuri de magistratii ICCJ, se „mentine masura preventiva a controlului judiciar luata fata de inculpatii Valcov DariusBogdan, Prina Minel Florin, Susala Lucian Petrut, Timofte Petre Bogdan si Tomescu Constantin Cristian„. Decizia privind mentinerea controlului judiciar, pronuntata miercuri in sedinta publica, poate fi contestata.

Tot miercuri, magistratii ICCJ au amanat cauza si au fixat un nou termen de judecata pe 24 mai.

Dosarul aflat pe rolul ICCJ, in care Valcov, Prina, Susala, Timofte si Tomescu sunt inculpati are ca obiect infractiuni de coruptie iar ca obiecte secundare traficul de influenta, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, spalarea de bani, evaziune fiscala.

In luna mai 2015, fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Valcov a fost acuzat de DNA de trafic de influenta pentru ca ar fi primit aproximativ doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, firma care a derulat contracte cu Compania de Apa Olt pentru extinderea retelelor de apa si canalizare din orasele Slatina, Scornicesti si Potcoava.

Darius Valcov mai este trimis in judecata pentru fapte de coruptie si intr-un dosar avand ca obiect luarea de mita, aflat la Tribunalul Olt, in Camera preliminara si in care urmatorul termen este pe 20 aprilie.
Adauga un comentariu