Actualitate

Masterand din Iasi, EXPULZAT din Republica Moldova din motive de siguranta nationala

Publicat: 14 mai 2015
1
George Simion, masterand al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi si Presedintele Platformei Unioniste „Actiunea 2012” a fost expulzat din Republica Moldova. George Simion a fost declarat cetatean indezirabil si a primit interdictie de cinci ani de a intra pe teritoriul de peste Prut. Membrii platformei unioniste, condusa de George Simion, care pledeaza pentru unirea Basarabiei cu Romania, urma sa organizeze un mars pentru Unire. Manifestatia era programata pentru sambata, 16 mai, urmand sa aiba loc in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Simion a fost retinut de agentii Serviciului moldovean de Informatii si Securitate (SIS), iar la scurt timp a fost expulzat.
„Clasa politica de la Chisinau a deziluzionat dramatic sperantele europene ale alegatorilor dupa 30 noiembrie 2014. Tot mai multi oameni au participat la manifestatiile unioniste, vazand reintregirea ca unica salvare pentru viitorul lor. Asta cred ca a speriat. Sambata, de la ora 14:00, zeci de mii de oameni vor cere Unirea si o vor face pasnic, cum am facut-o intotdeauna”, a spus George Simion. Potrivit unor analisti moldoveni, dupa amplele manifestatii antiguvernamentale de la inceputul lunii, in contextul scandalului privitor la devalizarea a trei banci, de unde a disparut un miliard de dolari, actualul guvern de la Chisinau se teme de o miscare de contestare populara.

Vezi si REVOLTATOR! Fost student al Universitatii Cuza Iasi INTERZIS in Republica Moldova – FOTO
Vezi si Vei ramane marcat dupa asa ceva. Un student de la Cuza, agresat intr-un mod sadic 
Comentarii
  • Aplec adanc capul in fata acestui roman idealist si mare cavaler al normalitatii. Va veni si timpul cand cei de la Chisinau il vor ruga respectuos sa dovedeasca aceeasi dragoste si fratietate fata de ei din postura de Om de frunte al lor…

Adauga un comentariu