Eveniment-Social

Masini de lux furate din Romania si Spania, gasite la granita cu Republica Moldova

Publicat: 22 dec. 2014
1

Doua autoturisme in valoare totala de 100.000 lei, furate, au fost descoperit recent de politistii de frontiera. Angajatii de la Punctul de Trecere a Frontierei Albita si de la Sculeni au descoperit o semiremorca marca Schmitz si un autoturism marca Skoda Superb. Un cetatean din Republica Moldova, in varsta de 32 de ani, a fost oprit la punctul de la Sculeni dupa ce s-a constatat ca masina Skoda Superb figura furata din Spania inca din anul 2012.

„În urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca pentru autoturism este emisa o alerta de catre autoritatile din Spania, acesta figurând ca fiind declarat furat din anul 2012. În legatura cu cele constatate, conducatorul auto a declarat ca la sfârsitul anului 2012, a cumparat autoturismul în cauza de la un cetatean din Republica Moldova, care se ocupa cu vânzarea-cumpararea de autovehicule, caruia i-a platit suma de 14.000 euro. Acesta a mai adaugat ca nu are cunostinta despre faptul ca autoturismul figureaza ca fiind furat”, a mentionat Denis Lazar, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Iasi.

Recent, la punctul de la Albita a fost descoperit un alt caz de masina furata. Un cetatean roman în vârsta de 47 de ani a fost oprit de vamesi pentru verificari. „Pe langa autocamionul marca Volvo avea si o semiremorca marca Schmitz, ambele înmatriculate în Republica Moldova. În urma verificarilor specifice efectuate, lucratorii nostri au constatat ca pentru remorca este emisa o alerta de catre autoritatile din România, aceasta figurând ca fiind declarata furata din data de 18 aprilie 2013. În legatura cu cele constatate, conducatorul auto a declarat ca nu a avut cunostinta despre faptul ca semiremorca figureaza ca fiind furata. În cele doua cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul savârsirii infractiunii de furt în primul caz, si pentru furt calificat în cel de al doilea, iar semiremorca, în valoare de 49.000 lei, si autoturismul marca Skoda Superb, în valoare de 44.750 lei au fost indisponibilizate în vederea continuarii cercetarilor”, au mai mentionat cei de la Politia de Frontiera Iasi.
Adauga un comentariu