Local

Marturisiri incendiare! Ce s-a intamplat pe pista aeroportului este incredibil

Publicat: 23 iul. 2014
1

@ Modernizarea Aeroportului International a scos la iveala amanunte surprinzatoare @ Ani de zile acest proiect a constituit o sursa de bani pentru cateva persoane din anturajul unor politicieni @ Marturisirile in acest caz sunt surprinzatoare

Desi au trecut ani de zile de la demararea proiectului, modernizarea Aeroportului International Iasi starneste inca adevarate controverse. Unele decizii luate in privinta aerogarii iesene au fost mai mult sau mai putin normale. O recunoaste chiar fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad.

Acesta a aratat ca proiectul privind modernizarea aeroportului a constituit o buna sursa de supt bani pentru cateva persoane din anturajul politicii iesene. Simirad s-a aratat nemultumit de faptul ca CJ a platit doua milioane de euro pentru un studiu de fezabilitate care nu a fost pus in aplicare, dar si ca actuala conducere a institutiei isi asuma meritele dezvoltarii aerogarii din banii adunati de vechiul Consiliu.

„Prin anul 2006, liberalii aflati atunci la putere au comandat un proiect de vreo doua milioane de euro pentru demararea modernizarii aeroportului. Si totul a fost facut mai putin legal. Proiectul a fost facut total aiurea, avea iesire tocmai la autostrada Iasi – Targu Mures, acea ruta care se va face la Sfantul Asteapta. Era clar ca nu se poate face nimic si ca trebuia o reproiectare. Cand am analizat totul mi-am facut cruce de ceea ce am gasit. Am demarat proiectul incetul cu incetul si am realizat treptat totul”, a precizat Constantin Simirad. Acesta a mai precizat si ca actuala conducere a Consiliului Judetean si-a insusit pe nedrept modernizarea aerogarii.

„Ca sa platesti doua milioane de euro pe un studiu este enorm de mult. Nimeni nu s-a bucurat de acel proiect. Culmea, se regasea in plan si o diferenta de nivel de 20 metri pe panta. Sa umpli cu tone de pamant o asemenea gaura era un efort supraomenesc si ceea ce au vrut ei sa faca era dificil. Am considerat la acea vreme ca am dat de sarlatani si nu am fost de acord sa facem cum au vrut. Am dorit sa prelungim actuala pista la 2.500 metri pentru ca asa era cel mai bine si nici cu asta nu au fost de acord. Am facut imprudenta sa spun ca am strans 50 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului si de atunci au inceput problemele. Oricum, nu s-ar fi stiut acest lucru pentru ca orice presedinte ar fi venit habar nu avea cum sa se uite pe buget. Cristian Adomnitei mai are de invatat multe, nu prea le are cu administratia”, a adaugat fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi.
Comentarii
  • Sa o lase mai moale si ramolitul asta de Simirad, ce spune este corect, in privinta furtului de bani care s-a facut si se face in admninistrarea publica Ieseana din ’90 incoace (inclusiv pe timpul lui) dar el a fost la fel si prost si hot ca cei de acum in privinta administratiei publice locale.
    Putem spune ca Botosaniul a nenorocit Iasul

Adauga un comentariu