Actualitate

MARTURIA ZGUDUITOARE a profesorului care trebuia sa fie in autocarul mortii, de la Brasov

Publicat: 17 iun. 2016

@ Teribilul accident, petrecut ieri la Brasov, a provocat o durere sfasietoare in randul familiilor celor implicati @ Si la aceste ore, doi tineri dintre pasagerii microbuzului mortii se afla in stare grava @ Starea celorlalti este, deocamdata, stabila @ Dincolo de toate acestea, reporterii BUNA ZIUA IASI au aflat un detaliu uluitor legat de acest tragic caz @ Acestia au stat de vorba tocmai cu profesorul care ar fi trebuit sa conduca grupul de elevi la festivalul folcloric programat la Arad

Cea mai mare tragedie din ultimii ani din invatamantul iesean s-a petrecut, ieri la pranz, in apropiere de orasul Brasov. Un microbuz cu peste 25 de persoane, majoritatea elevi si liceeni de la Palatul Copiilor si Colegiul National de Arta Octav Bancila, a fost implicat intr-un accident groaznic!

Citeste si: CUMPLIT! El este adolescentul din Iasi, mort la Brasov. Ultimele poze inaintea dezastrului – FOTO

Patru dintre pasageri au murit imediat dupa impact. Este vorba de cei doi soferi, profesorul Catalin Pop si un tanar de doar 19 ani, Cosmin Teodor Manolia. Alte doua tinere se aflau in stare grava, necesitand interventii chirurgicale din partea medicilor brasoveni. Dincolo de toate acestea, reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI) au aflat un detaliu uluitor legat de acest tragic caz! Acestia au stat de vorba tocmai cu profesorul care ar fi trebuit sa conduca grupul de elevi la festivalul folcloric programat la Arad.

Drama familiei coregrafului Stefan Neagu

Din multitudinea elementelor si datelor legate de accident, iese in prim-plan povestea respectatului coregraf Stefan Neagu! Acesta ar fi trebuit, initial, sa conduca delegatia ieseana la Festivalul International de Folclor programat la Arad, chiar in aceste zile! Faptul ca nu se simtea bine l-a determinat sa ramana acasa si sa-l trimita in locul sau pe Cosmin Teodor Manolia, nepotul sau de doar 19 ani. Mai mult, in microbuzul mortii se afla inclusiv fiica sa. Aceasta este in stare grava. Nepotul sau insa, din pacate, se afla pe lista celor care si-au pierdut viata.

Citeste si: OFICIAL. Lista mortilor din accidentul din Brasov. Doua persoane sunt in stare foarte grava

„Eu sunt in drum spre Brasov, sunt in masina… Nu stiu nimic, in microbuz era fiica si nepotul meu. Nu stiu ce-i cu ei… Da, pe nepot in chema Manolia si, cum? Se afla pe lista celor care au murit? Nu pot sa cred, e ceva teribil, nici nu mai stiu ce sa spun si sa traiesc”, le-a marturisit aseara, reporterilor BZI, dascalul. Din ceea ce spun colegii sai, acesta mai suferise o mare pierdere, in urma cu sapte ani, fiul sau pierzandu-si viata tot in urma unui nefericit accident rutier. „E o drama ceea ce pateste acest om… El si-a mai pierdut, acum cativa ani, baiatul intr-un accident de masina… Din ce am aflat, chiar fiica lui era in microbuzul de la Brasov, auzisem ca e in stare foarte grava! Sper sa fie bine si sa nu pateasca nimic”, a povestit cu coleg.

Celula de criza la Inspectoratul Scolar

Mai departe, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi s-a constituit un grup de analiza si sprijin, cu atributii similare unei celule de criza, din care fac parte reprezentanti ai Prefecturii Iasi, ISJ, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si ai Palatului Copiilor.

Citeste si: EXCLUSIV. Autobuz de la Palatul Copiilor Iasi rasturnat la Brasov. 4 morti si 22 raniti. Circulatia este oprita – FOTO, VIDEO 18+

„S-a stabilit sa se ia legatura cu familiile pentru a cunoaste exact starea copiilor, sa se acorde ajutor familiilor in vederea deplasarii parintilor spre si dinspre Brasov, decontarea transportului. In acelasi timp, a fost demarata, in contextul dat, o cercetare administrativa legata de modul de organizare a deplasarii si respectarea procedurilor specifice. O delegatie formata din reprezentanti ai ISJ Iasi, ai Prefecturii si Palatului Copiilor va face o deplasare la Brasov, pentru a vedea starea elevilor, pastrand astfel legatura cu grupul de copii si de parinti implicati in accident, preluand informatiile necesare de la fata locului. La dispozitia parintilor si copiilor implicati direct in evenimentul tragic se afla permanent numarul verde – gratuit al ISJ Iasi – 0800 816 232”, au transmis oficialii Inspectoratului Scolar.
Comentarii
Adauga un comentariu