International

Marturia unui roman din Paris: Adevaratul scop al atentatelor este…

Publicat: 14 nov. 2015
1
Mai multi romani stabiliti in Paris au relatat, sambata, atmosfera din capitala Frantei, dupa atentatele in lant care au omorat peste 150 de oameni si au ranit alte peste 200 de persoane.

Vezi si Presedintele Francois Hollande a anuntat STARE DE URGENTA 

„Eram la un spital cu o urgenta cand au inceput sa vina ambulantele cu raniti, politie, la inceput nu stia nimeni despre ce evorba, nu stia spitalul, cand au aflat de la stiri a inceput o panica inclusiv in randul personalului. Din ordinul prefectului au fost rugati toti pacientii sa parasim spitalele sa facem loc ranitilor. Pe strazi nu era niciun taxi, nicio masina. Strazile erau pustii. Mi se pare ingrijorator sfatul autoritatilor de a nu iesi din casa. Adevaratul scop al acestor atentate este instaurarea fricii. Azi voi iesi cu bicicleta, mai voi plimba, ma voi preface ca e o zi normala. In toate mesajele si postarile si in toate discutiile cu prietenii mei francezi si romani imi spun ca vor ramane in casa, sunt cuprinsi de panica si din pacate foate multi isi arata frica si suspiciunea fata de orice persoana nu e alba, respectiv de arabi si de negri”, a declarat Viorel Codreanu la Digi24.

Vezi si ATENTATE TERORISTE in CAPITALA FRANTEI! Cel putin 140 de morti. 

Un alt martor relateaza atmosfera de pe stadion.
„Eram cu fiul meu de 8 ani la stadion si am auzit o prima explozie si toata lumea s-a intrebat ce se intampla, chiar jucatorii pe teren s-au oprit si nu stiam ce este. Am zis ca este o cladire care a explodat. A doua explozie la minutul 25 din meci si mai importanta decat prima si la momentul asta unii au inceput sa plece. La minutul 60 am auzit niste focuri si se tragea prin strada, atunci am decis sa plec cu fiul meu si toata lumea alerga, era o panica mare in afara stadionului, am alergat cu fiul in brate pana la metrou. Politia nu spunea nimic decat ‘Plecati, plecati, plecati’ si lumea alerga peste tot, a relatat si Mathieu Sarfati.Adauga un comentariu