Local

Martisoare traditionale, handmade si artistice, de maine, la Palas Mall

Publicat: 26 feb. 2014

@ În asteptarea primaverii, Palas Mall îi invita pe ieseni si nu numai sa admire cele mai frumoase martisoare din oras @ Pentru cei care îsi doresc sa îsi surprinda persoanele dragi cu simboluri aparte, care anunta sosirea anotimpului verde, Palas Mall le ofera trei târguri deosebite

Începând de joi, 27 februarie 2014, Atriumul Palas Mall gazduieste cea de-a doua editie a Targului Fayette Martisorul Handmade”. Timp de patru zile, clientii vor putea alege atentii lucrate cu multa migala, pentru a marca, într-un mod inedit, sarbatorile primaverii. Martisoare din ceramica, flori presate, margele, pietre semipretioase, materiale textile, sticla, crosetate sau realizate prin tehnicile quilling si decupaj sunt micile marturii care vor putea fi oferite de 1 martie tuturor celor care apreciaza frumosul si originalitatea. Artistii participanti se vor întrece în creativitate, expunând si podoabe, cutii de bijuterii, accesorii vestimentare, decoratiuni, tablouri si icoane, cadouri perfecte pentru Ziua Femeii.

Tot de joi pâna duminica, în aceeasi zona, iesenii vor descoperi îmbinarea artei cu traditia martisorului. Membrii Uniunii Artistilor Plastici din Iasi îsi dau întâlnire la „Atelierul Artistului„, oferindu-le clientilor Palas Mall o expozitie cu vânzare de martisoare speciale. Traditia simbolurilor vestitoare ale primaverii este reinterpretata prin ochii artistilor, care transmit stari de spirit folosind tehnicile lor de creatie. Publicul va întâlni aici maestri care modeleaza în lut, topesc sticla, cioplesc lemnul si picteaza pe carton sau pânza.

„Traditia Martisorului”, organizata de Muzeul Etnografic al Moldovei

În acelasi interval, pasionatii artelor populare sunt invitati la „Traditia Martisorului”, un eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, si Asociatia „ART – Mestesugurile Prutului” Iasi. Pentru a pastra si promova martisorul arhaic, mesterii populari îi vor încânta pe ieseni cu mici suveniruri realizate în spirit traditional. Veniti din Botosani, Covasna, Harghita, Neamt, Suceava si Vaslui, pastratorii autenticitatii românesti îsi vor prezenta obiectele realizate cu dragoste pentru traditiile diferitelor zone etnografice.

Vineri, 28 februarie, Palas Mall îi asteapta pe clienti la o demonstratie ritmica. În zona Intersport, de la ora 17.00, se va desfasura Concursul National de Dans Sportiv, Cupa Palas. Invitatul special al evenimentului este Mihai Petre, cel mai cunoscut dansator de la noi din tara. Participantii vor cuceri ringul si admiratia publicului, încercând sa câstige trofeul care le atesta talentul. Duminica, Palas Mall lanseaza o noua invitatie la distractie pentru prichindei. Teatrul de Papusi „Aschiuta” va prezenta doua spectacole amuzante, de la ora 11.00 si de la ora 18.00.
Adauga un comentariu