Eveniment-Social

Martisoare create de artisti, la Palas Mall – FOTO

Publicat: 24 feb. 2015
Miercuri, 25 februarie 2015, in Atriumul Palas Mall va incepe a treia editie a evenimentului „Atelierul Artistului„, dedicat venirii primaverii si reinvierii traditiilor. Atelierul este format dintr-un grup de tineri artisti vizuali, membri ai Uniunii Artistilor Plastici, care vor expune colectii nou create de martisoare, bijuterii, accesorii si obiecte decorative. Astfel, pana pe 1 martie inclusiv, iesenii vor avea ocazia sa admire si sa achizitioneze diverse simboluri care anunta venirea primaverii, realizate din sticla, lut, hartie, fimo, ceramica sau alte structuri surprinzatoare. De asemenea, vor avea la dispozitie colectii de bijuterii, inspirate din natura, create din argint, alama, cupru, portelan si altele.
„Prin intermediul expozitiei dorim sa reimprospatam si sa reinterpretam traditia care semnaleaza aparitia primaverii. Martisorul evoca ciclul reinnoit al vietii, ciclul nesfarsit al timpului, echilibrul si armonia Universului. Candva, oamenii credeau in puterea magica a acestui simbol, in motivele cu o profunda semnificatie spirituala. Astazi, valoarea lui este data de incarcatura estetica cu care artistii reusesc sa-l investeasca, transformandu-l si reinterpretandu-l prin repertoriul personal, utilizand tehnici diverse si aducand in fata publicului nu simple obiecte, ci stari de spirit”, au declarat organizatorii „Atelierului Artistului”.
Printre expozanti se numara Ana Maria Aprotosoaie Iftimi, ale carei creatii au la baza conceptul de reinterpretare a timpului si a naturii. Foloseste piese de ceas mecanic, pe care le descompune si recompune. De asemenea, imbina pietrele semipretioase cu sticla de Murano, perle, sidef, cristale Swarovski, fir de argint si de cupru. Alina Avram propune descoperirea simplitatii si a frumusetii pure a vietii, prin colectia de bijuterii din ceramica „Inimi cu povesti”, in care colajul si pictura au fost imbinate cu tehnici neconventionale de asamblaj.
Colectia „NATURALia”, semnata de Iuliana Asoltanei, este inspirata din natura, cu gandul la soare si la vitalitatea primaverii, artista lucrand in diverse materiale, precum pielea, metalul emailat, rasina si pietrele semipretioase. Irina Sacreieriu aduce o colectie realizata integral din metale si pietre semipretioase, bijuterii create ca o fuziune intre formele geometrice clare si cele inspirate din natura. Accesoriile sunt realizate din argint, alama sau cupru, prin tehnica constructiei, ce consta in transformarea metalului, sudarea, texturarea, finisarea si patinarea lui, folosind doar unelte de mana. Bijuteriile create de Otilia Iutis sunt inspirate de curentul steampunk, iar martisoarele sunt confectionate din fimo, modelate manual in forma de flori, buburuze sau trifoi. Colectia „De poveste”, semnata Mihaela Bradescu, este inspirata din povestile copilariei. Personajele prind viata sub forma de brose, suporturi pentru lumanari sau figurine clopotel, realizate din ceramica rosie sau alba. Ionela Mihuleac, nascuta in comuna Cucuteni, transforma lutul in minuni ce bucura sufletele. Martisoarele create au ca fundament cultura populara, cu infinitele ei simboluri traditionale, filtrate de o interpretare contemporana. „Atelierul Artistului” poate fi vizitat in perioada 25 februarie – 1 martie 2015, in intervalul orar 10.00 – 22.00, in Atriumul Palas Mall.Adauga un comentariu