National

Mars in Capitala pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova

Publicat: 12 oct. 2014
1
Aproximativ 3.000 de persoane au participat astazi, in Bucuresti, la un mars pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova, la care s-a scanda „Romania Mare, vechile hotare” si „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”, in timp ce initiatorii marsului pentru unire au cerut candidatilor la presedintie sa aiba acest obiectiv. Marsul pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova s-a incheiat fara incidente, dupa ce organizatorii au citit o „proclamatie” in atentia autoritatilor si a candidatilor la presedintie, in care li se cere acestora sa aiba „Romania Mare” ca obiectiv imediat.

Citeste si Romanii participa la un nou Mars pentru Basarabia

Proclamatia, care a fost citita la locul de destinatie el marsului, Piata „Sfantul Anton” din Centrul Vechi, va fi trimisa Presedintiei, Guvernului, Parlamentului si celor 14 candidati la alegerile prezidentiale din noiembrie. Tot organizatorii au spus ca vor cere si factorilor decizionali din Republica Moldova „accelerarea proceselor de integrare” a acestui stat in Romania.

Marsul, ce are loc pentru al treilea an la rand in centrul Capitalei, este organizat de Platforma Unionista Actiunea 2012, ai carei reprezentanti spun ca unirea Romaniei cu Republica Moldova este „singura solutie pentru cetatenii de peste Prut, in actualul context geopolitic”. Participantii, multi veniti din tara si din Republica Moldova, s-au adunat in zona Muzeului Taranului Roman, de unde, la ora 14:30, au plecat in mars pe traseul Calea Victoriei – Strada Franceza – Piata „Sfantul Anton”, potrivit mediafax.ro.Adauga un comentariu