International

Marocan, suspectat de legaturi cu grupari teroriste, arestat in Mallorca

Publicat: 19 apr. 2016
1
Un barbat marocan, suspectat de legaturi cu militantii islamisti, a fost arestat, in aceasta dimineata, in insula Mallorca, a anuntat Ministerul de Interne spaniol. Barbatul este acuzat de recrutarea unor luptatori jihadisti in vederea trimiterii lor pe front in Irak si Siria si pregatirea unor potentiale atacuri in Spania si in alte tari europene. 
Potrivit sursei citate, operatiunea politiei a vizat „neutralizarea rapida a unei amenintari directe”. Ministerul a anuntat si ca misiunea este in desfasurare.Autoritatile spaniole au arestat, de la inceputul anului, 19 persoane suspectatede legaturi cu militanti islamisti. La jumatatea lunii martie, politia spaniola a confiscat in portul Valencia 20.000 de uniforme ale gruparii jihadiste Stat Islamic (SI), caz care a evidentiat existenta unei intregi retele logistice de sprijin al acestei grupari. 
Pe 7 februarie, autoritatile spaniole au arestat, in mai multe zone ale tarii, sapte presupusi membri ai unei retele de sprijin a gruparii SI. Presupusul lider al acestei grupari, Ammar Termanini, nascut in Siria, la Alep, in anul 1972 si stabilit in Spania in 2012, dupa ce a mai trait in Olanda, Belgia si Marea Britanie, a creat o companie de import-export de produse textile. Adauga un comentariu