National

Marius Marcovici, fostul consilier al lui Tariceanu, RETINUT in dosarul retrocedarilor ilegale

Publicat: 09 dec. 2015
1

Marius Marcovici, fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, a fost retinut, miercuri seara, in scandalul retrocedarilor ilegale. Acesta este acuzat de spalare de bani si aderare la un grup infractional.

Marius Marcovici, fost consilier al lui Calin PopescuTariceanu, a fost luat cu mandat, miercuri, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiat la sediul DNA Brasov. Tot cu mandat a fost ridicat si omul de afaceri Remus Truica, dus, de asemenea, la DNA Brasov pentru audieri.

Citeste si Dan Andronic, saltat de DNA in dosarul lui Truica

Marius Marcovici ar fi implicat in dosarul lui Remus Truica, iar prejudiciul estimat s-ar ridica la 136 milioane euro.

Marcovici a fost administrator al firmei Reciplia SRL, detinuta de Reciplia Limited, care a cumparat drepturi ligitioase asupra mai multor proprietati, printre care Padurea Fundul Sacului, de 47 de hectare, de pe malul Lacului Snagov, de la Printul Paul, contra sumei de 4 milioane de euro.

Tot cu mandat a fost ridicat si Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact.

Procurorii DNA au efectuat miercuri noua perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada 2006 — 2015. „Sunt efectuate perchezitii domiciliare in 9 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, a precizat DNA intr-un comunicat de presa.

Citeste si Printul Paul, internat de urgenta. I s-a facut rau cand a vazut mascatii DNA

In cadrul perchezitiilor au fost vizate si casele afaceristului Remus Truica si ale printului Paul, intr-un dosar in care este vorba despre retrocedarea a aproape 47 de hectare de padure in zona Snagov. Dosarul este instrumentat de DNA Brasov si a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc.

Printul Paul a fost citat si el la DNA Brasov, insa i s-a facut rau pe drum si a mers la Spitalul de Urgenta din Ploiesti, unde a fost internat la sectia de cardiologie, dupa ce a acuzat dureri si amorteala la bratul stang. Printul Paul se afla in masina cu sotia sa, Lia, care i-a acordat primul ajutor cand s-a simtit rau, la o statie de alimentare cu carburanti. Potrivit primelor informatii, Printul Paul a fost internat intr-un salon in care se afla alti 10 pacienti, insa exista surse care sustin ca situatia sa ar fi destul de serioasa si ca a fost nevoie ca printul Paul sa fie conectat la aparate pentru a putea respira.

Procurorii au decis sa investigheze retrocedarea celor aproape 47 de hectare de padure si teren pe care printul Paul de Romania le-a obtinut in 2006 in Snagov, dupa ce s-a descoperit ca sunt documente care arata ca acel teren n-ar fi fost niciodata al Casei Regale, si totusi o instanta de judecata a stabilit contrariul. Intre timp, mare parte din teren a fost vanduta de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care si lui Remus Truica, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase.

Citeste si DNA a descins casa Printului Paul si la vila lui Remus Truica

Ancheta, deschisa inca din 2010, se sprijina pe un raport de audit al Curtii de Conturi, care a prezentat situatia tuturor retrocedarilor din 1990 pana in 2012. Inspectorii sustin ca Paul de Romania ar fi primit ilegal 46,78 hectare din padurea „Fundul Sacului”, de pe malul lacului Snagov.

Padurea Snagov a fost tot timpul proprietatea publica a statului roman si nu putea fi vanduta, sustineau inspectorii in raport. Chiar Casa Regala, intr-o scrisoare semnata de regele Mihai, solicita instantei sa respinga retrocedarea.
Adauga un comentariu