Local

Mari firme iesene denunta o golanie de milioane de euro

Publicat: 18 nov. 2013
1

@ Au trecut aproape 9 luni de cand o primarie a demarat o licitatie pentru asfaltarea unui drum, valoarea contractului fiind de peste 1 milion de euro @ Cu toate acestea, primaria respectiva nu a desemnat nici pana astazi un castigator

Unii primari tipa dupa fonduri, cersind pur si simplu de la Guvern sau de la consiliile judetene, iar altii stau cu banii in conturi si nu vor sa-i cheltuie. Ce-i drept, din cea de-a doua categorie, fac parte foarte putini primari. Paradoxul celei de-a doua categorii a fost semnalat jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI de firmele mari de constructie din Iasi, iar golania se petrece intr-o comuna din Suceava. Astfel, desi Primaria comunei Udesti, din judetul Suceava, a organizat la inceputul lunii martie o licitatie pentru asfaltarea unor drumuri afectate de inundatiile din anul 2010, nici pana astazi nu a fost desemnat un castigator. In mod normal, o asemenea licitatie se organizeaza pe parcursul a maxim doua luni. Licitatia are ca miza incheierea unui contract de 54,9 miliarde lei vechi. La aceasta licitatie s-au inscris si cateva firme din Iasi, care au ofertat in asociere. Alte firme iesene au fost declarate subcontractori. Astfel, printre firmele care au participat se numara: SC SUCT SA, SC Rutier Conex XXI Bacau, SC Conest SA, SC Contrascom SA Radauti, SC Ted Construct SRL, SC Transporturi Auto SA Botosani, SC Autotehnorom SRL, SC Test Prima SRL, SC Euro Est Grup SRL, SC Axicon SA etc.

Constructorii ieseni cred ca nu a fost desemnat inca un castigator al licitatiei, deoarece nu a iesit „cine trebuie”. Adica, potrivit constructorilor ieseni, reprezentantii Primariei Udesti aveau o intelegere prealabila cu o firma sau o asociere de firme, iar cand au facut punctajul final dupa deschiderea ofertelor, nu aveau baza legala sa desemneze castigatoare societatile comerciale cu care negociasera anterior si de aceea tergiverseaza anuntarea rezultatului. „De ce ma intrebati pe mine? Nu ma ocup eu de achizitii si de licitatii”, a spus Savel Botezatu, primarul comunei Udesti. Ceea ce sustine acest primar este contrazis chiar de Agentia Nationala de Integritate, care l-a acuzat pe Savel Botezatu de conflict de interese, deoarece Primaria Udesti a achizitionat de la firma primarului mai multe bunuri cu o valoare considerabila.
Adauga un comentariu