Eveniment-Social

Marea Britanie investeste la Iasi in sectorul IT

Publicat: 07 nov. 2013
1

Autoritatile judetene s-au intalnit, ieri, la Iasi, cu reprezentantii Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania. Ambasadorul arhipelagului britanic, excelenta Sa Martin Harris, a discutat o serie de oportunitati de colaborare cu autoritatile judetene pe mai multe domenii de activitate. Ambasadorul s-a aratat multumit de faptul ca Iasul beneficiaza de o cursa directa cu Londra si ca judetul continua sa se dezvolte pe mai multe sectoare de activitate pentru a genera schimburi cu partea britanica. 

„Am revenit la Iasi pentru a discuta despre activitatile comerciale si sociale pe care le desfasoara Marea Britanie aici. Voi vizita firmele britanice existente pe piata de aici, organizatiile caritabile pentru oamenii orbi si surzi ce pot deschide oportunitati pentru locuri de munca. Voi participa si la o conferinta internationala la Iasi dedicata autorului cartii «Cronicilor din Narnia». Am remarcat ca prezenta britanica la Iasi creste in continuare. Cred ca Iasul poate sa fie un oras si un judet strategic pentru Uniunea Europeana. Am discutat deja cum putem sa construim o piata digitala. Iasul poate juca un rol important in dezvoltarea pietei digitale unice in Uniunea Europeana”, a spus Martin Harris.

Autoritatile iesene s-au aratat multumite de discutiile cu partea britanica. „Ambasadorul a fost interesat de calitatea studentilor din sistemul electronica-electrica-hidraulica, de faptul ca sunt foarte multe firme de IT. S-a mai interesat de agricultura si a spus ca la urmatoarea vizita va merge la doua ferme mari din Iasi, dar si la unele unitati industriale de prestigiu ale Iasului, precum Antibiotice si Cotnari”, a spus prefectul Romeo Olteanu.
Adauga un comentariu