Curiozitati

Manuela implinise 52 de ani o zi inainte de a muri. Premonitia profesoarei din Husi pana sa plece la drum e cutremuratoare

Publicat: 08 oct. 2019
9

Accidentul din Baltati, judetul Iasi, a indoliat orasul Husi, locul de unde se afla familia moarta in tragedie. Cei patru, tatal, mama, fiul lor de 23 de ani si iubita acestuia au murit pe loc in urma impactului violent. Una dintre victime, Manuela Danilcenco, era profesoara si implinise 52 de ani cu o zi in urma. Fusese aniversata de elevii sai, carora le-a spus un lucru devenit sfasietor dupa moartea sa. 

“Sã stiti cã, cateodatã, norocul si-l mai face fiecare cu mana lui”, le-ar fi spus Manuela elevilor sai la scoala, inainte de pleca in weekend, pentru a-si sarbatori ziua de nastere alaturi de familie si prieteni

Profesoara Manuela Danilcenco, impreunã cu sotul Victor, cu fiul, Theodor si logodnica acestuia, Ana, dar si cu mai multi prieteni de familie, se intorceau de la Durãu, spun apropiatii. Acolo chiar profesoara Danilcenco fusese aniversatã, scrie publicatia vremeanoua.ro. Implinise 52 de ani chiar cu o zi inaintea tragediei si familia ii pregãtise un weekend la munte, in statiunea Durãu. La intoarcere, unii amici au plecat cu masinile pe alt drum spre Vaslui, dar familia Danilcenco a ales sã vinã pe partea Iasiului. A ales chiar “drumul mortii”.

Nenorocirea a lovit in jurul orelor 14,00, cand Victor Danilcenco, 51 de ani, vrand sã facã o depãsire riscantã, a derapat si a izbit in plin un SUV Jaguar, care circula regulamentar. In urma impactului de-o violentã extremã, Opelul in care se afla toatã familia din Husi si tanãra Ana s-a transformat pe loc intr-un mormant pentru toti patru. 20 de pompieri s-au chinuit sã-i scoatã dintre fiarele contorsionate. 

Ultimele cuvinte pe care profa Manuela Danilcenco le-a spus elevilor sai

Vestea tragediei s-a rãspandit imediat, iar la Husi, elevii profesoarei Danilcenco au avut reactii care au inmultit lacrimile, mai scrie sursa citata: “Sunteti mama noastrã! Unde ati plecat? Vã vrem inapoi! Vã iubim, doamna profesoarã”.

Intr-un ultim filmulet, profesoara Manuela Danilenco este sãrbãtoritã de elevii sãi. Ultimele sale cuvinte la scoala:“Sã stiti cã, cateodatã, norocul si-l mai face fiecare cu mana lui”.
Adauga un comentariu