National

MANIPULARE GROSOLANA – Scrisoare deschisa catre Victor Ponta, semnata Florin Piersic

Publicat: 14 iul. 2015
1
Internautii comenteaza aprins zilele aceastea o presupusa scrisoare deschisa in care Florin Piersic l-ar critica pe premierul Victor Ponta in legatura cu finantarile pentru investitii. Ceea ce nu este la fel de vizibil este traseul dubios pe care textul l-a avut pana la preluarea de catre Realitatea TV, care ofera indicii asupra unui fals savarsit in numele actorului roman.
Principalul argument pentru ideea ca „scrisoarea” semnata de Florin Piersic este un fals consta in faptul ca aceasta a fost publicata initial pe un site anonim, neasumat de o echipa redactionala clara, care ar apartine publicatiei Expunere.
Textul este semnat, intr-adevar, de un anume „Florin Piersic”, iar articolul este insotit de o poza a actorului, dar este publicat de utilizatorul „Loss” al site-ului.
In plus, in text sunt folosite date tehnice (miliarde de lei, de euro, informatii despre Master-Planul de Transport, etc.) care taie si mai mult din credibilitatea mesajului si il fac sa para o intoxicare atribuita actorului Florin Piersic. Asadar, Realitatea TV si multe alte publicatii au cazut intr-o capcana de propaganda, dand dovada de neprofesionalism si de lipsa unor repere deontologice sanatoase.
Replica lui Florin Piersic nu a intarziat sa apara, dezmintind ca ar fi scris o scrisoare deschisa critica la adresa lui Victor Ponta si a Guvernului pe care il conduce. „O porcarie fara margini” ca o persoana sa faca acest lucru folosindu-i numele: „Nu eu am scris-o, cel care a publicat in numele meu e un nerusinat. Nu m-am bagat in politica pana acum, nu m-am dus la niciun partid si m-as fi apucat acum sa le scriu? Mor de ras, sincer zic. Sunt uluit de tampenia asta. E incredibil cum cineva poate sa publice o asemenea scrisoare in numele meu”, a spus Florin Piersic.

Si premierul Victor Ponta a publicat un mesaj pe pagina personala de socializare in care spune ca a vorbit cu maestrul Florin Piersic si ca ii pare rau ca numele sau este folosit in astfel de „porcarii”.

„Ma bucur enorm ca de la o simpla porcarie a unora din presa am avut ocazia sa vorbesc si sa-l salut pe marele actor si marele roman Florin Piersic! Il admir si il respect pentru tot ce a facut in viata si imi pare rau ca numele lui este folosit in porcariile zilnice cu care noi din pacate ne-am obisnuit!” 

 
Adauga un comentariu