Eveniment-Social

Managerul unui spital din Iasi si-a dat demisia. Nu mai suporta presiunile exercitate, zilnic, asupra sa

Publicat: 07 iul. 2016
1

@ In unitatea medicala exista probleme grave, de ani de zile @ Un control a scos la iveala nereguli care nu mai pot fi tolerate @ Primarul va numi un nou manager, in perioada urmatoare

Seful unui spital din Iasi a fost obligat sa renunte la functie. Medicul se confrunta cu probleme mari in unitatea medicala si a considerat ca este mai bine sa se retraga. De asemenea, asupra managerului existau presiuni mari si nu a dorit sa lucreze intr-o stare de tensiune permanenta. Pana la numirea unui nou manager, medicul va ramane in functie. Medicul radiolog Daniela Triandaf a preluat in urma cu cinci luni postul de manager interimar la Spitalul din Harlau. Unitatea medicala se afla in administrarea Primariei Harlau si primarul orasului va numi un nou manager, dupa ce o persoana va fi desemnata de Consiliul de Administratie (CA) al spitalului. Medicul Daniela Triandaf va ramane in functie pana pe 12 iulie 2016.

„Doamna manager si-a dat demisia, dar este obligata sa ramana pana pe 12 iulie. Urmeaza ca membrii consiliului medical sa faca propuneri catre Consiliul de Administratie, care va decide cine va fi noul manager. Propunerea CA va ajunge la primar. Nu stiu de ce a demisionat doamna Triandaf. A fost organizat si concurs pentru postul de manager si nu s-a inscris nimeni. In perioada urmatoare vom organiza, din nou, concurs pentru acest post„, a declarat Radu Curca, primarul orasului Harlau. Inainte de a fi ales primar, Radu Curca a fost, pentru o perioada scurta de timp, manager interimar la spitalul din Harlau.

Primarul este optimist si crede ca toate problemele se vor rezolva

Un control al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi la unitatea medicala mentionata a scos in evidenta nereguli grave. Spitalul din Harlau are probleme mari in ceea ce priveste infrastructura, aparatura medicala, deficitul de personal, de ani de zile. Se pare ca, managerului Triandaf i s-a impus sa rezolve cat mai repede deficientele majore din spital, avand in vedere ca spitalul trebuie acreditat pentru a mai putea functiona. Managerul a declarat in urma cu mai multe saptamani ca nu poate rezolva in cateva zile ceea ce nu s-a facut in ani de zile. Inspectorii de la DSP nu au fost multumiti de modul cum se face sterilizarea instrumentarului si au solicitat inlocuirea instalatiei de sterilizare, care are peste 40 de ani, fiind considerata depasita.

De asemenea, reprezentantii DSP nu au fost de acord nici cu planul de conformare. Acestia au mentionat ca sectia de chirurgie functioneaza intr-o cladire aflata intr-un stadiu avansat de degradare, iar interiorul nu corespunde criteriilor de acreditare. Si cladirea unde functioneaza laboratorul de analize medicale este grav avariata. Acestea sunt doar o parte dintre problemele majore din unitatea medicala. Dupa ce medicii au spus ca nu mai fac garzi din cauza scandalurilor si amenintarilor cu moartea din partea tiganilor care vin in unitatea medicala, s-au montat doua camere video. Pe langa toate acestea, spitalul se confrunta si cu o lipsa acuta de medici, multi dintre acestia avand doar contract de prestari servicii.

„Eu, cat am fost manager la spital, am inlocuit centrala, pentru ca era veche de 10 ani si nu mai dadea randament, am facut investitii la compartimentul de interne. Se vor rezolva toate problemele. In anii trecuti nu au fost fonduri. In ceea ce priveste personalul, ar trebui decontata si naveta medicilor, asa cum este in invatamant”, a declarat primarul Radu Curca.
Comentarii
  • si cine sa faca , tanti, astea? nu voi managerii? asteptati sa va pice din cer salarii si decontari? puneti mana si munciti imputitilor !

    • Nu cred ca sunteti in masura sa faceti astfel de afirmatii,nu ma cunoasteti si nu stiti ce am facut eu timp de 5 luni ca si manager.Interesati-va,apoi comentati. Cat despre motivele demisiei,dl. primar le cunoaste foarte bine.Cine semneaza articolul ar trebui sa se documenteze foarte bine,apoi sa scrie articole.

  • -E foarte stresant sa ceri SPGI, COMISIOANE la tot ce cumperi pt. spital. Daca nu ma lasa astia sa FUR in liniste, eu plec. Nu fac fata stresului.. E o munca taitanica..

  • Doamna doctor poate a luat in considerare si faptul ca dreptul pacientului asigurat este încălcat, mai precis medicii din acest spital nu a elibert niciodată dar niciodată o rețeta compensata, la externare se eliberează rețeta cu medicamente de pe lista celor necompensate, poate CAS Iasi a verificat acest aspect ……????

Adauga un comentariu