Actualitate

Managerul de la Maternitatea Cuza Voda a omis sa-si treaca sotul in declaratia de avere

Publicat: 24 apr. 2015
1

Declaratia de avere publicata recent de managerul Maternitatii Cuza Voda din Iasi este incompleta. Medicul care i-a luat locul prof. dr. Mircea Onofriescu, dupa ce acesta si-a dat demisia, a omis sa-l treaca in declaratia de avere pe sot, cu toate ca exista o rubrica speciala pentru veniturile membrilor de familie (sot si copii). Prof. dr. Iolanda Blidaru este de aproape trei luni manager interimar la unitatea medicala pana ce postul va fi scos la concurs. Conform declaratiei de avere, aceasta detine doua apartamente cumparate impreuna cu sotul, Tudor Viorel Blidaru.

De asemenea, aceasta mai are o casa in municipiul Iasi si 500 metri de pasune, fara a preciza localitatea, pe care le-a dobandit prin mostenire. In ceea ce priveste veniturile, medicul de obstetrica-ginecologie a obtinut pe parcursul anului trecut un venit de 114.289 lei, din care 64.811 din activitatea didactica de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa si 49.478 lei de la Maternitatea Cuza Voda. In dreptul sotului nu este mentionat nimic. De asemenea, managerul interimar are si ceva bani pusi deoparte, 74.834 lei si 820 de euro. Medicul Iolanda Blidaru detine si un autoturism proprietate personala achizitionat acum 10 ani.

Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat in repetate randuri sa ia legatura cu prof. dr. Iolanda Blidaru, dar aceasta nu a putut fi contactata. La un moment dat pe numarul de telefon al managerului a raspuns o persoana care s-a recomandat a fi asistenta medicala la Maternitatea Cuza Voda din Iasi si s-ar numi Buliga. La unitatea medicala mentionata nu ar fi nicio asistenta medicala cu numele Buliga. Sa fi raspuns chiar managerul Iolanda Blidaru si sa nu fi dorit sa discute cu reporterii? Ieri, Tudor Viorel Blidaru a refuzat sa faca orice comentariu vizavi de aceasta situatie.
Adauga un comentariu